Όλος ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού περίμενε με ανυπομονησία τον εναρκτήριο αγώνα της πολλά υποσχόμενης σεζόν του WRC, με τον κόσμο να είναι σαφέστατα πολλαπλάσιος από προηγούμενα χρόνια για τις χθεσινές πρώτες δύο βραδινές ειδικές.

Φαίνεται, όμως, ότι η χρονιά ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς, καθώς στην πρώτη ειδική του αγώνα, ο Hayden Paddon είχε μια έξοδο με το Hyundai i20 WRC του, λίγα μέτρα πριν την ολοκλήρωση της, με με αποτέλεσμα να χτυπήσει στην άκρη του δρόμου και να ανατραπεί. Από αυτήν, ο Νεοζηλανδός μαζί με τον συνοδηγό του, Jonathan Kennard, βγήκαν χωρίς το παραμικρό τραυματισμό, αλλά οι διοργανωτές του αγώνα επιβεβαίωσαν αρχικά ότι ένας θεατής είχε τραυματιστεί.

Τελικά, λίγες ώρες αργότερα, μέσα από επίσημη δήλωση της Hyundai, ανακοινώθηκε ότι ο άτυχος θεατής έχασε την ζωή του. Πραγματικά πολύ κρίμα, και το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι συλλυπητήρια και δύναμη στην οικογένεια του.

Το τελευταίο πράγμα που είναι σωστό να γίνει αυτήν την στιγμή είναι να κατηγορήσουμε τον οποιοδήποτε, αν και συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις η διοργάνωση ευθύνη φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης, καθώς και ο ίδιος ο θεατής όπου καθόταν σε σημείο που απαγορευόταν.

Η ομάδα της Hyundai ανακοίνωσε ότι απέσυρε την συμμετοχή του Paddon από τον αγώνα, ως ένδειξη σεβασμού. Αυτό, παρότι το αυτοκίνητο είχε “τραυματιστεί”, θα μπορούσε να φτάσει στο τέλος της ειδικής, έπειτα να επισκευαστεί και να συνεχίσει κανονικά τον αγώνα.