Ο Arnold Schwarzenegger έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τα αυτοκίνητο, και κατά καιρούς από το γκαράζ του έχουν περάσει διάφορα Hummer, Unimog, G-Class, ενώ το 2014 είχε αγοράσει και μια Bugatti Veyron.

Με την οικολογία να έχει μπει πλέον και στην καθημερινότητα του 69-χρονου ηθοποιού/πρώην κυβερνήτη/πρώην Mr. Olympia (μη ξεχνάς ότι είχε ανατινάξει ένα Cadillac για περιβαλλοντικούς λόγους) θέλησε να μετατρέψει το δικό του Mercedes-Benz G-Class σε πλήρως ηλεκτρικό. Για το λόγο αυτό ο Schwarzenegger βρήκε μια μικρή startup από την χώρα καταγωγής του, την Αυστρία, ονόματι Kreisel Electric. Αυτή παράγει ηλεκτροκινητήρες, συστοιχίες μπαταριών και πρωτότυπα αυτοκίνητα, με το τελευταίο τους project να ικανοποιήσει την επιθυμία του “Terminator”.

Πλέον, το γερμανικό “θωρηκτό” κινείται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 490 ίππων, κάνοντας τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 5,6 δευτ. (3 δευτ. πιο γρήγορα σε σχέση με πριν). Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 183 χλμ/ώρα, με την ενέργεια να αποθηκεύεται σε μια μπαταρία 80 kWh, που ζυγίζει 510 κιλά. Αυτή του δίνει αυτονομία πάνω από 300 χλμ., ενώ φορτίζεται από δίκτυο 150 kW.