Πριν δύο εβδομάδες η Toyota παρουσίασε την γρήγορη έκδοση του Yaris, η οποία βασίζεται στην ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου, και σήμερα παρουσίασε τον ολοκαίνουριο 1.500αρη κινητήρα βενζίνης, που αντικαθιστά τον 1,33-λίτρων στο Yaris.

Η ιαπωνική εταιρία δεν έχει δώσει ακόμα φωτογραφίες και πληροφορίες της ευρωπαϊκής έκδοσης του δεύτερου facelift της τρίτης γενιάς του μοντέλου, αλλά στην Ιαπωνία (όπου πωλείται με το όνομα Vitz) πλησιάζει το λανσάρισμα του, και μετά το live video, παρακάτω θα δεις και τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου ιαπωνικού supermini.

Το μήκος του νέου μοντέλου φτάνει τα 3.945 χλστ., το πλάτος τα 1.695 χλστ. και το ύψος τα 1.500 χλστ., καθιστώντας το 20 χλστ. πιο μακρύ και 10 χλστ πιο χαμηλό σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο. Το μεταξόνιο παραμένει απαράλλαχτο στα 2.510 χλστ., με το νέο Yaris να λέγεται ότι ζυγίζει 1.010 κιλά με τον βασικό βενζινοκινητήρα και 1.110 κιλά στην υβριδική έκδοση, κάτι που σημαίνει ότι είναι 30 και 40 κιλά λιγότερα από το σημερινό Yaris. Περισσότερες πληροφορίες όσο πλησιάζει η έκθεση της Γενεύης, όπου θα κάνει το ντεμπούτο του.