Η FIA θέλοντας να κάνει να κάνει περισσότερο κατανοητούς τους κανονισμούς της F1, προχώρησε σε ορισμένες αλλαγές. Έτσι οι οδηγοί από την φετινή σεζόν δεν θα τιμωρούνται για μια σύγκρουση, αν δεν είναι άμεσα σαφές ποιος ήταν ο υπαίτιος του ατυχήματος. Η FIA προχώρησε στην τροποποίηση του κανονισμού αυτού, ειδικά με τον αμφιλεγόμενο τρόπο που τέτοιες ποινές δίνονταν κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν.

Παράλληλα η FIA άλλαξε και τον κανονισμό για τις standing εκκινήσεις για την επανέναρξη του αγώνα, όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας θα βγαίνει από πίστα, ενώ ανακοίνωσε και το νέο χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα του pitlane πριν από τον αγώνα. Στη προσπάθεια να εξασφαλιστεί πως οι οδηγοί θα βρίσκονται στην τελετή του εθνικού ύμνου, το pitlane θα ανοίγει 30 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα και θα κλείνει 10 λεπτά αργότερα. Έτσι οι πιλότοι θα πρέπει να παρευρίσκονται στην τελική του εθνικού ύμνου που λαμβάνει χώρα 14 λεπτά πριν την έναρξη.

 • F1fan

  Μονο να μην δημιουργηθει “αναρχια”,κι γινεται κακος χαμος…Περυσι αηδιασαμε σε πολλες περιπτωσεις με την αδρανεια των κριτων(στον Verstappen ως επι το πλειστον),οποτε φετος μακαρι να βρουν την “χρυση τομη” στην τιμωρια των οδηγων

 • Mika

  Γι αυτο με τους εθνικους υμνους, μαλλον θελουν να συνετησουν καποιους οδηγους που βαριουνται τη ζωη τους, βλεπε Κιμι,και σκαρφαλωνουν στο μονοθεσιο την τελευταια στιγμη!!
  :p :p

 • Anestis Genk

  Εγώ προτιμώ να μην υπάρχουν τέτοιοι κανονισμοί, αλλά αν υπάρχουν να τηρούνται αυστηρότατα.
  Όπως φαίνεται και στα kart το δόγμα M.A.D. συμφέρει σε πολλές περιπτώσεις, γι’αυτό η ασφάλεια χάλασε την πιάτσα.

 • Akis-F1 FAN

  Άρα του χρόνου θα έχουν όλοι οι οδηγοί τη μεταχείριση που είχε φέτος ο Verstappen…..

 • Akis-F1 FAN

  Άρα του χρόνου θα έχουν όλοι οι οδηγοί τη μεταχείριση που είχε φέτος ο Verstappen…..

  • greg-f1

   φαντασου τι εχει να κανει οτυ χρονου το νιανιαρο. συγκρουωμενα θα βλεπουμε