McLaren 720S. Αυτή είναι!

Σχετικά άρθρα

Θυμάσαι πριν από μερικές ημέρες που κυκλοφόρησε αυτό το video που έδειχνε από μακριά την McLaren 720S; Πλέον κυκλοφόρησε στο Instagram η παραπάνω φωτογραφία που αποκαλύπτει πλήρως το νέο Super Series μοντέλο της McLaren. Η 720S διαθέτει πιο έντονο σχεδιασμό στο μπροστά μέρος, έντονες ακμές στο πλάι, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αεροδυναμική.

Η McLaren 720S, θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο και θα έχει βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση, διπλάσια από αυτή της 650S. Επίσης το νέο μοντέλο θα έχει αυξημένη κάθετη αεροδυναμική πίεση και βελτιωμένη ψύξη. Όπως δήλωσε ο Mark Vinnels, Εκτελεστικός Διευθυντής Ανάπτυξης Προϊόντων της McLaren:

Η δεύτερη γενιά McLaren Super Series θα είναι αεροδυναμικά εντυπωσιακή, καθώς και οπτικά όμορφη. Μια σειρά από προηγμένες τεχνολογίες αεροδυναμικής συμβάλλουν στη μέγιστη αεροδυναμική πίεση, η οποία είναι μεγαλύτερη κατά 50% από εκείνη των McLaren 650S και εξασφαλίζει πραγματικά εξαιρετικά επίπεδα πρόσφυσης και ευστάθειας. Έχουμε, επίσης, σημαντικά βελτιωμένη απόδοση ψύξης, με κέρδος 15% συνολικά και έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη ροή του αέρα στις υψηλές θερμοκρασίες του κινητήρα μέσα από μια μοναδική νέα σχεδίαση των πορτών, όπου τοποθετήσαμε δύο ξεχωριστούς αεραγωγούς μέσα στην δομή της πόρτας, που ενισχύει περαιτέρω την τεχνολογία του διαχύτη, που είδαμε για πρώτη φορά στην McLaren P1.

Η 720S εξοπλίζεται με ενεργή αεροτομή που εκτείνεται σε όλο το πίσω πλάτος του αυτοκινήτου, ενώ λειτουργεί και ως αερόφρενο

Το αυτοκίνητο με κωδική ονομασία P14, φορά το Monocage II σασί που ζυγίζει λιγότερο, αλλά και έχει αυξημένη αντοχή και ακαμψία. Θα ζυγίζει 1.283 κιλά χωρίς υγρά, όντας 18 κιλά ελαφρύτερη από την 650S. Θα είναι το πρώτο από τα 15 νέα μοντέλα που ετοιμάζει η εταιρία μέχρι το 2022 και θα προσφέρει ευκολότερη είσοδο και έξοδο στους επιβάτες της. Η McLaren συνεχίζει πως το νέο της μοντέλο θα παρέχει άριστη ορατότητα, ενώ με αυτό θα μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί σε καθημερινή βάση. Στον πρόσθετο εξοπλισμό θα υπάρχει το “Visible Monocage” με τον οδηγό να βλέπει το carbon από τις μπροστά κολόνες.

Μηχανικά η McLaren δεν επιβεβαίωσε τι κινητήρας θα βρίσκεται στο κέντρο του αυτοκινήτου, αλλά οι φήμες θέλουν τον γνώριμο V8 3,8-λίτρων κινητήρα να δίνει την θέση του σε έναν V8 4,0-λίτρων biturbo κινητήρα, που αργότερα θα προσφέρεται και με υβριδική τεχνολογία. Η 720S θα κάνε τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 330 χλμ/ώρα. Σύμφωνα με τον αρχισχεδιαστή της McLaren, Frank Stephenson, η 720S θα έχει “ακόμη πιο τρελό σχεδιασμό” από την P1, διατηρώντας τη γνώριμη σχεδίαση του εμπρός προφυλακτήρα και τις πλευρικές εισαγωγές αέρα.

Στο εσωτερικό θα συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων που θα αλλάζει modes, αναλόγως του προγράμματος που έχει επιλέξει ο οδηγός (χρήση εντός πίστας, cruising, κτλ). Το μοντέλο εκτός από coupe θα είναι διαθέσιμο και σε ανοικτή Spider έκδοση, που θα παρουσιαστεί έναν χρόνο μετά, με την τιμή των μοντέλων να είναι αυξημένη σε σχέση με αυτή των 650S. Ενημερωτικά, ήδη η McLaren έχει πουλήσει αρκετές μονάδες της 720S στους καλούς της πελάτες, οι οποίοι το έχουν δει σε μια ιδιωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρία, σαν και την παραπάνω, από την οποία διέρρευσε η φωτογραφία.

ΠηγήInstagram

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...