Η McLaren παρουσίασε την 720S σε ορισμένους καλούς πελάτες της και σε αυτό το video παίρνουμε μια πρώτη γεύση από τον σχεδιασμό του μοντέλου. Η βρετανική εταιρία έχει επιβεβαιώσει πως το αυτοκίνητο έχει κωδική ονομασία P14, με το Monocage II σασί να ζυγίζει λιγότερο, αλλά και να έχει αυξημένη αντοχή και ακαμψία. Η P14 θα ζυγίζει 1.283 κιλά χωρίς υγρά, όντας 18 κιλά ελαφρύτερη από την 650S. Θα είναι το πρώτο από τα 15 νέα μοντέλα που ετοιμάζει η εταιρία μέχρι το 2022 και θα προσφέρει ευκολότερη είσοδο και έξοδο στους επιβάτες της. Η McLaren συνεχίζει πως το νέο της μοντέλο θα παρέχει άριστη ορατότητα, ενώ με αυτό θα μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί σε καθημερινή βάση. Στον πρόσθετο εξοπλισμό θα υπάρχει το “Visible Monocage” με τον οδηγό να βλέπει το carbon από τις μπροστά κολόνες.

Μηχανικά η McLaren δεν επιβεβαίωσε τι κινητήρας θα βρίσκεται στο κέντρο του αυτοκινήτου, αλλά οι φήμες θέλουν τον γνώριμο V8 3,8-λίτρων κινητήρα να δίνει την θέση του σε έναν V8 4,0-λίτρων biturbo κινητήρα, ο οποίος αργότερα θα προσφέρεται και με υβριδική τεχνολογία. Η 720S θα κάνε τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 330 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με τον αρχισχεδιαστή της McLaren, Frank Stephenson, η P14 θα έχει “ακόμη πιο τρελό σχεδιασμό” από την P1, διατηρώντας τη γνώριμη σχεδίαση του εμπρός προφυλακτήρα και τις πλευρικές εισαγωγές αέρα.

Στο εσωτερικό θα συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, ο οποίος θα αλλάζει modes, αναλόγως του προγράμματος που έχει επιλέξει ο οδηγός (χρήση εντός πίστας, cruising, κτλ). Το μοντέλο εκτός από coupe θα είναι διαθέσιμο και σε ανοικτή Spider έκδοση, που θα παρουσιαστεί έναν χρόνο μετά, με την τιμή των μοντέλων να είναι αυξημένη σε σχέση με αυτή των 650S. Ενημερωτικά, ήδη η McLaren έχει πουλήσει αρκετές μονάδες της 720S στους καλούς της πελάτες, οι οποίοι το έχουν δει σε μια ιδιωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρία.