Την επιστροφή της στις αγορές προετοιμάζει η εμβληματική Checker με την παραγωγή των νέων μοντέλων να προγραμματίζεται για τις αρχές του 2018. Σκοπεύουν να εντάξουν στη γκάμα τους ένα Pick up με σπορ κατεύθυνση, ένα αντίστοιχο sedan pick up και μια εντυπωσιακή 6-πορτη λιμουζίνα που θα δέχεται δώδεκα επιβάτες. Θα συνεχιστεί φυσικά η παροχή ανταλλακτικών για τα Checker που βρίσκονται ακόμα σε κυκλοφορία.

Η Checker Motor Company, θεωρείται εμβληματική διότι ξεκίνησε την επιτυχημένη πορεία της το 1922 στο Michigan κάνοντας πράξη τις φιλοδοξίες του ιδρυτή της Morris Markin, για δημιουργία ενός αξιόπιστου και οικονομικού ταξί που θα προτιμηθεί από τους περισσότερους. Το εγχείρημα αυτό είχε μεγάλη απήχηση μέχρις ότου κατεβάσουν ρολά και σταματήσουν για πάντα την παραγωγή το έτος 1982.

Όλα τα νέα μοντέλα θα έχουν ως βάση ένα ατσάλινο σασί και κινητήρες τους θα είναι η σειρά LS V8 της GM με επιλογή και για diesel σύνολο. Θα φέρουν δισκόφρενα και στους τέσσερις τροχούς, οι οποίοι θα στρίβουν με τη βοήθεια μιας κρεμαγιέρας. Τον εξοπλισμό θα ολοκληρώνουν αρκετά έξτρα βοηθήματα όπως κουτί πρώτων βοηθειών, ενσωματωμένος στην καμπίνα συμπιεστής αέρα και φωτισμός LED. Χάρη στους πιο ελαστικούς κανονισμούς για ιστορικά αυτοκίνητα και ρέπλικες, θα καταφέρνει να περάσει τα crash tests και να πάρει και έγκριση για τον κινητήρα λόγω του LS.

Η πρόκληση για εμάς είναι να πάρουμε ένα γνωστό στο κοινό σχέδιο με ήδη υπάρχοντα εξαρτήματα και να συναρμολογήσουμε ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο. Μπορεί να μην κουβαλάμε την κληρονομιά της αυθεντικής Checker, αλλά το DNA με το οποίο δημιουργούμε εδώ θα εδραιώσει ένα ισχυρό μέλλον,

λέει σε δηλώσεις του ο CEO της “νέας” Checker, Steve Contarino.

Η κατασκευή των οχημάτων θα γίνεται αποκλειστικά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, κάτι το οποίο θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τον νέο πρόεδρο της Αμερικής Donald Trump, με τον επικεφαλής να ελπίζει στην πρόσληψη 50-100 ατόμων για τη δια χειρός συναρμολόγηση του καθενός εξ αυτών. Αναλογικά με τους κανονισμούς του οργανισμού NHTSA θα γίνεται και η τιμολόγηση τους η οποία θα βρίσκεται μεταξύ 40.000 και 50.000 δολαρίων.