Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι ο διαχειριστής ενός συνεργείου αυτοκινήτων στην Virginia καταχράστηκε και πούλησε αυτοκίνητα και ανταλλακτικά από το συγκεκριμένο υπουργείο. Συγκεκριμένα, πούλησε 12 Chevrolet Suburban, ένα Hummer, ελαστικά και ζάντες αξίας $7.500.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο James Ratcliffe διαχειριστής της εταιρείας, συνεργαζόταν με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και ένα εργαζόμενο του υπουργείου. Στην αρχή (2011 και 2012) ξεκίνησαν πουλώντας τα ελαστικά και τις ζάντες και όταν οι δουλειές πήγαιναν καλά επεκτάθηκαν και στα αυτοκίνητα (2013). Ο ιδιοκτήτης και ο μάνατζερ της εταιρείας κρατούσαν τα περισσότερα χρήματα από τις πωλήσεις, δίνοντας ένα μικρό ποσοστό στον υπάλληλο του υπουργείου. Πέρα από αυτά, ο υπάλληλος χάρισε και μερικά Chevrolet Suburban στον James Ratcliffe για προσωπική του χρήση.

Η Αμερικανική κυβέρνηση υπολόγισε ότι το κόστος από τα οχήματα ανέρχεται στα $96.400. Το συνολικό κόστος όμως ανέρχεται στα $512.420. Ο James Ratcliffe αντιμετωπίζει φυλάκιση από 18 έως 20 μήνες, χρηματικό πρόστιμο από $4.000 έως $40.000 και έχει ήδη συμφωνήσει να πληρώσει την αποκατάσταση των ζημιών αξίας $416.020, καθώς και κατάσχεση περιουσιακών του στοιχείων του ίδιου ποσού.