Η Honda ετοιμάζει να λανσάρει στην Ευρωπαϊκή αγορά την νέα δέκατη γενιά του Civic καθιστώντας το ως το πρώτο παγκόσμιο αυτοκίνητο της εταιρείας. Παρόλο που η νέα γενιά φέρνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά στην γκάμα, όπως τους νέους turbo κινητήρες βενζίνης, η ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε να περιορίσει τις παραλλαγές του και να καταργήσει την έκδοση Tourer.

Το Civic Tourer δεν είχε αρκετά χρόνια στην αγορά, αφού παρουσιάστηκε στα μέσα της ζωής της ένατης γενιάς και η παραγωγή του αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους. Ο λόγος της κατάργησης οφείλεται στις μειωμένες πωλήσεις, αφού οι καταναλωτές στρέφονται περισσότερο στα διάφορα crossovers, αλλά και στον παγκόσμιο χαρακτήρα του νέου μοντέλου πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα δούμε τέτοια έκδοση αμαξώματος από την νέα γενιά.

Όσον αφορά τους ντίζελ κινητήρες του Civic, σύμφωνα με στελέχη της Honda Αγγλίας, αναφέρουν ότι πρόκειται για μεγάλη κουβέντα μιας και οι μικροί πετρελαιοκινητήρες θα έχουν αβέβαιο μέλλον ειδικά μετά το 2025. Το νέο Civic διαθέτει τον 1,6 i-DTEC με τα 120 άλογα, αλλά δεν πρόκειται να αποκτήσει τον διτούρμπινο 1,6 i-DTEC με τα 160 άλογα. Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, αυτή θα είναι η τελευταία γενιά Civic με κινητήρα ντίζελ, αφού η εταιρεία έχει βάλει ως προτεραιότητα την στροφή στην ηλεκτροκίνηση και τις κυψέλες υδρογόνου.