Η Seat ετοιμάζεται να ανανεώσει πλήρως την γκάμα της με αρκετά νέα μοντέλα και ετοιμάζεται να κάνει και αυτή το μεγάλο βήμα και να περάσει στον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων. Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα των Ισπανών θα είναι η ηλεκτρική έκδοση του Mii το οποίο θα φέρει τα ίδια χαρακτηριστικά με το e-Up!. Αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας του ηλεκτρικού Mii θα διαθέτει 81 ίππους και 210 Nm ροπής, ο οποίος θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία λιθίου 18,7 kWh. Αυτή υπολογίζεται πως θα χρειάζεται φόρτιση έπειτα από 160 χιλιόμετρα. Η Seat θέλει να το προσφέρει σε μια αρκετά ανταγωνιστική τιμή κοντά στις €20.000, δηλαδή λίγο φθηνότερα από το αδερφάκι του το e-Up!.

Μετά το λανσάρισμα του Seat Mii EV θα ακολουθήσει ένα ακόμα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα βασίζεται στην MEB ηλεκτρική πλατφόρμα. O Matthias Rabe επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της Seat δήλωσε:

Πρέπει να πάρουμε πλεονέκτημα από την επένδυση του VW Group στην ηλεκτρική πλατφόρμα. Είναι τεράστια ευκαιρία και δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις από την αρχή.

Εκτός από τα αυτά τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα, η Seat δήλωσε επίσημα ότι θα λανσάρει μια plug-in hybrid του Leon καθώς και την ηλεκτρική του έκδοση την οποία θα περιμένουμε μετά το 2019.