Στις ΗΠΑ πωλείται μια από τις 60 BMW M3 E36 lightweight που είχαν εισαχθεί πίσω στα 90’s στη χώρα. Πέραν του ίδιου του αυτοκινήτου, που είναι φυσικά must για τους συλλέκτες, ξεχωρίζουν και τα χιλιόμετρα που γράφει (ή καλύτερα που δεν γράφει) το κοντέρ του: μόλις 160! Για αυτοκίνητο ηλικίας άνω των 20 ετών δεν τα λες και πολλά.

Η M3 E36 lightweight είχε παραχθεί ως track focused Μ3 πίσω στη δεκαετία του 1990 και η BMW είχε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να μειώσει το βάρος της. Έτσι έχει λιγότερο ηχομονωτικό υλικό, ζάντες με μειωμένο βάρος, οι πόρτες της έχουν κομμάτια αλουμινίου για περαιτέρω μείωση του βάρους ενώ απουσιάζουν και κάποιες ανέσεις τύπου ραδιόφωνο και ηλιοροφή.

Η εξοικονόμηση του βάρους ανέρχεται στα 90 κιλά σε σχέση με την απλή M3, μέγεθος διόλου ευκαταφρόνητο για χρήση σε πίστα. Επίσης το αυτοκίνητο φορούσε διαφορετικό αεροδυναμικό πακέτο και η κλιμάκωση του κιβωτίου ήταν κοντύτερη. Από τις φωτογραφίες είναι φανερό πως το αμάξι είναι σε άριστη κατάσταση, μια ματιά στα καθίσματα είναι αρκετή για να το καταλάβεις.

Αν ενδιαφέρεσαι μπορείς να μπεις στο site της δημοπρασίας και να κάνεις την προσφορά σου, με τη μόνη δυσκολία να έγκειται στο γεγονός ότι πρέπει να φέρεις το αμάξι από τις ΗΠΑ. Α ναι, ίσως και η τιμή του, μιας και με 4 ημέρες να παραμένουν για το κλείσιμο της δημοπρασίας αυτή έχει φτάσει τις 132.000 δολάρια.