Η Toyota επέστρεψε στις νίκες στο WRC, όπως και ο Jari-Matti Latvala, με τον Φιναλδνό στο Ράλι Σουηδίας, να κατακτά για τέταρτη φορά στην καριέρα του την νίκη και την πρώτη μετά από τρία χρόνια. Αυτή είναι η πρώτη νίκη της Toyota στο WRC μετά το 1999, με τον Latvala να ήταν ο ταχύτερος όλων στον δεύτερο αγώνα του φετινού WRC, πρωτεύοντας ακόμη και στην Power Stage.

Κέρδισε τελικά με συνολική διαφορά 29,2 δευτερολέπτων από τον Ott Tanak και 59,5 δευτερολέπτων από τον Sebastien Ogier, αμφότερων με M Sport Ford. Ο τελευταίος ήταν δεύτερος στο Power Stage με τον Thierry Neuville, τρίτο, αλλά μόλις δωδέκατο στη συνολική κατάταξη, μετά το χθεσινό ατύχημα που είχε στην τελευταία ειδική διαδρομή (υπερειδική) και ενώ ήταν πρώτος στη γενική κατάταξη, ατύχημα που ουσιαστικά του στοίχισε την νίκη. O Neuville έχασε την νίκη και στο πρώτο ράλι της σεζόν, σε αυτό του Μόντε Κάρλο, ξανά από ατύχημα.

Ο επόμενος αγώνας, τρίτος του πρωταθλήματος, θα γίνει 9-12 Μαρτίου στο Μεξικό. Τέλος ας δούμε και μερικά από τα καλύτερα φετινά άλματα στο διάσημο πλέον Colin’s Crest, όπου δεν σημειώθηκε νέο ρεκόρ.