Πιθανότατα θυμάσαι ότι η Jaguar ανακοίνωσε πέρσι ότι θα κατασκευάσει τις εναπομείνασες 9 XKSS, πουλώντας τες για €1,27 εκατ. την κάθε μια. Διαβάζοντας τον τίτλο, όμως, θα σκεφτείς πως γίνεται μέσα σε ένα χρόνο να 13πλασιαστεί η τιμή του βρετανικού αυτοκινήτου;

Προφανώς κάτι τέτοιο δεν γίνεται, καθώς η συγκεκριμένη XKSS βγήκε από το εργοστάσιο το 1957. Η βρετανική εταιρία κατασκεύασε 25 XKSS τη δεκαετία του ’50, αλλά μία φωτιά στο εργοστάσιο της οδήγησε στην καταστροφή 9 εξ΄αυτών, οι οποίες πρακτικά είναι αυτές που ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει. Η XKSS ήταν στην ουσία έκδοση δρόμου της αγωνιστικής D-Type, η οποία κυριάρχησε στον 24-ωρο αγώνα του Le Mans από το 1955 μέχρι το 1957. Είχαν πουληθεί σε καλούς πελάτες της φίρμας κυρίως στις Η.Π.Α., με έναν εξ αυτών να ήταν ο Steve McQueen.

Όπως καταλαβαίνεις σήμερα, η XKSS είναι από τα πλέον δημοφιλή κλασικά αυτοκίνητα της Jaguar, με τον οίκο Gooding & Company να βγάζει μια τέτοια στο σφυρί στις 10 Μαρτίου, στην δημοπρασία στο νησάκι Amelia στην Φλόριντα των Η.Π.Α. Η τιμή που εκτιμάται ότι θα χρειαστεί κάποιος για να την κάνει δικιά του κυμαίνεται από τα 16 μέχρι το 18 εκατ. δολάρια.

 • jonjon

  Υπερβολική τιμή όπως σε όλα άλλωστε! Μεγάλο πλυντήριο με 18 κιλό κάδο! Βέβαια είναι ενα απο τα ωραιότερα ? ever!

 • αλλα 2 τζακ ποτ να εχει το τζοκερ…και μπορει να καταφερω να την κανω δικια μου !!!!
  αλλα μετα δεν θα εχω παλι ουτε βενζινη να βαλω !!!!!! :-P

  • Renesis1

   Αν το κερδίσεις θα μου κάνεις δώρο αυτή τη Diablo?!.. Σε σχέση με την XKSS τσάμπα τη πουλάνε, ούτε μισό εκ δεν κάνει!.. :))) http://www.2040-cars.com/_content/cars/images/20/697020/001.jpg

  • Αν δεν επενδύσω σε αυτόν τον χάρο…. Θα μείνουν αρκετά !!! Αδερφός εισαι …. Όποτε θα την έχεις !!! Τι στον τάφο μου θα τα πάρω στην τελική ;;;; ?????

  • Renesis1

   Είσαι large!.. :)))

  • τα λεφτα δεν φερνουν την ευτυχια……..οποτε αν ειναι να κλαις την μιρλα σου….θα σου δωσω μια lambo ..τουλαχιστον να την κλαις εκει μεσα !!!!
   απλας ειμαι σε λεω !!!!! :-P