Οι αντιπρόσωποι της Audi στη Κίνα ζητούν από την Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποζημιώσεις 28 δις γουάν (3,77 δις ευρώ) προκειμένου να καλύψουν τις απώλειες της τελευταίας τριετίας, και αυτό γιατί σύμφωνα με τον ισχυρισμό τους, η Audi επέτρεψε στο να δημιουργηθούν υπερβολικά πολλοί νέοι αντιπρόσωποι. Οι αντιπρόσωποι τονίζουν μεταξύ άλλων, πως αυτή η κίνηση επιδείνωσε την πτώση στις πωλήσεις, που βοήθησε την BMW και την Mercedes να ξεπεράσουν τον περασμένο μήνα την Audi στις πωλήσεις πολυτελών μοντέλων.

Οι αντιπρόσωποι συναντήθηκαν την Πέμπτη στην πόλη Σάνια της Κίνας όπου και εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησαν ότι η καινούρια τους ένωση θα αντιταχθεί στον προγραμματισμένο σχηματισμό δεύτερης κοινοπραξίας της Audi στην Κίνα μέχρις ότου η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία καταφέρει να αγγίξει ετήσιες πωλήσεις ύψους ενός εκατομμυρίου στη χώρα.

Πέρυσι, η Audi πούλησε 591.554 αυτοκίνητα σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ, αύξηση 3,6% σε σχέση με το 2015. Η Johanna Barth, εκπρόσωπος της Audi Κίνας, δήλωσε:

Αποσαφηνίζουμε τους ισχυρισμούς για τις ζημιές μεταξύ 2014 και 2016. Απ’ όσο γνωρίζουμε, οι συνολικές δραστηριότητες της Audi στην Κίνα ήταν κερδοφόρες αυτά τα τρία χρόνια.

Σύμφωνα με την Barth, η εταιρία αναζητά αποσαφήνιση των ισχυρισμών των αντιπροσώπων διότι δεν έχει θέσει στόχο για ένα εκατομμύριο μονάδες μέχρι το 2020 στην Κίνα. Η Audi θέλει να έχει 580 αντιπροσώπους στη Κινεζική επικράτεια έως το 2020. Σήμερα υπάρχουν 530 αντιπροσωπείες.

Από την άλλη, ο Song Tao, εκπρόσωπος της ένωσης αντιπροσώπων, έκανε λόγο για στενή συνεργασία με την αυτοκινητοβιομηχανία με στόχο “αμοιβαία οφέλη“, αρνούμενος να διευκρινίσει τι είδους ενέργειες θα ακολουθήσουν οι αντιπροσωπείες αν δεν απαντηθούν οι απαιτήσεις τους.