Η κόρη του Paul Walker, η Meadow Walker, κατέθεσε πριν από μερικές ημέρες αγωγή κατά της Porsche, κατηγορώντας την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για προσπάθεια συγκάλυψης και απόκρυψη πληροφοριών, ενώ χαρακτηρίζει την Carrera GT ως μια “επικίνδυνη παγίδα θανάτου”.

Η κόρη του ηθοποιού ισχυρίζεται πως η Porsche Βορείου Αμερικής, προσπάθησε να ανασκευάσει επιζήμιες πληροφορίες που περιέχονταν σε emails και έγγραφα και αφορούσαν το τραγικό δυστύχημα του διάσημου ηθοποιού.

Στην αγωγή γίνεται λόγος για ένα συγκεκριμένο email στο οποίο η αυτοκινητοβιομηχανία επιχείρησε να αποκρύψει τη δήλωση ενός διευθυντή που παραδεχόταν πως οι 200 από τις 1280 Carrera GT που παράχθηκαν παγκοσμίως, είχαν καταστραφεί ολοσχερώς μέσα στα δύο πρώτα χρόνια κυκλοφορίας.
Ο δικηγόρος της κόρης του Walker, Jeffrey L. Milam σε δηλώσεις του υποστήριξε πως όταν χρειάστηκε να αλλάξει από PC σε Mac παρατήρησε την αλλαγή που είχε γίνει στο περιεχόμενο του εν λόγω email.

Υπέπεσε στην αντίληψή μας πως η Porsche απέκρυψε επιζήμιες αποδείξεις, οι οποίες έδειχναν πως γνώριζε ότι τα Carrera GΤ, το μοντέλο που σκότωσε τον Paul Walker, ήταν επικίνδυνο και μη ασφαλές.

Η Porsche απέκρυψε αυτή την πληροφορία από το κοινό για να προστατέψει την εικόνα της, αλλά και το brand.

H αγωγή που κατατέθηκε υποστηρίζει πως το υποτιθέμενο αυτό «παράπτωμα» θα πρέπει να οδηγήσει στην καταδίκη της εταιρίας και στην επιβολή κυρώσεων ύψους $52.732. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο, σε αγωγή που είχε καταθέσει η Kristine Rodas, σύζυγος του Roger Rodas που οδηγούσε το αυτοκίνητο, το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες είχε αθωώσει την εταιρία για το δυστύχημα του Paul Walker, τονίζοντας ως δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις για τους ισχυρισμούς των εναγόντων.

Η Meadow Walker τον Απρίλιο του 2016 πήρε το ποσό των 10,1 εκατ. δολαρίων μετά από διακανονισμό με την οικογένεια του Roger Rodas, τον άνθρωπο που οδηγούσε την μοιραία Porsche Carrera GT, μέσα στην οποία έχασαν τη ζωή τους οι δύο άνδρες το 2013. Επίσης η κόρη του Walker έχει μηνύει και παλαιότερα την Porsche, θεωρώντας την εταιρία υπεύθυνη για τον θάνατο του πατέρα της, αλλά δικαστής αποφάσισε πως η η Porsche δεν φταίει για το ατύχημα του Paul Walker