Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ο 41χρονος Γερμανός Manfred Kick, κινούνταν στον αυτοκινητόδρομο έξω από το Μόναχο οδηγώντας ένα Tesla Model S, όταν παρατήρησε πως σε ένα προπορευόμενο όχημα, ένα Volkswagen Passat. κάτι δεν πήγαινε καλά. Επιτάχυνε και είδε πως ο οδηγός του ήταν αναίσθητος πάνω στο τιμόνι και το αυτοκίνητο κινούνταν ουσιαστικά ανεξέλεγκτο.

Χωρίς δεύτερη σκέψη μπήκε μπροστά από το όχημα και με προσεκτικές κινήσεις πατώντας συνεχώς το φρένο κατάφερε μετά από λίγο να το ακινητοποιήσει προκαλώντας ωστόσο υλικές ζημιές στο δικό του αυτοκίνητα που ανέρχεται στις 9.500 δολάρια.

Παρά το σοκ, κατάφερε να βγει και να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον αναίσθητο άνδρα μέχρι να σπεύσει στο σημείο ασθενοφόρο. Ο άτυχος άνδρας ηλικίας 47 ετών διαπιστώθηκε πως υπέστη εγκεφαλικό κατά τη διάρκεια της οδήγησης και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση χάρη στην ηρωική προσπάθεια του Kick.

Ο άνδρας δήλωσε στη Γερμανική εφημερίδα Merker πως αισθάνθηκε σαν να παίζει σε ταινία και εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με το αν η ασφαλιστική του θα καλύψει τα ζημιά.

Ωστόσο, τα νέα δεν άργησαν να φτάσουν στα κεντρικά της Tesla με τον διευθύνοντα σύμβουλο της αυτοκινητοβιομηχανίας, τον Elon Musk να δίνει συγχαρητήρια στον Kick μέσω tweet και να ανακοινώνει, πως ο Γερμανός ιδιοκτήτης δεν θα πληρώσει ούτε cent για την επισκευή του οχήματος του, μιας και το κόστος όλων των επισκευών θα το αναλάβει η Tesla.