Επίσημο: Force India VJM10

Σχετικά άρθρα

Μετά από τις Williams FW40, Sauber C36 και Renault R.S.17, η Force India VJM10 είναι το τέταρτο φετινό μονοθέσιο που βλέπει τα φώτα της δημοσιότητας. Πριν από λίγο, η ινδική ομάδα παρουσίασε στο Silverstone το 10ο μονοθέσιό της, με την ελπίδα ότι θα είναι τουλάχιστον όσο ανταγωνιστικό ήταν και η VJM09, με την οποία κατακτήθηκε η 4η θέση στη βαθμολογία, μπροστά από Williams και McLaren.

Για να ξεκινήσουμε από το εμπρός μέρος, το ρύγχος είναι αλλαγμένο, όντας πιο κοντό, με τις πλαϊνές οπές να έχουν διατηρήσει τη θέση τους. Τα στοιχεία της εμπρός αεροτομής είναι τροποποιημένα, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό, ενώ αλλαγές εντοπίζουμε και στα endplates, χωρίς κι εδώ να υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Τα brake ducts παρουσιάζονται ίδια, την ώρα που η εμπρός ανάρτηση εξακολουθεί να είναι γεωμετρίας push-rod, όπως άλλωστε και πέρυσι. Επιπλέον, αυτό που βλέπουμε είναι ένα σκαλοπάτι στην περιοχή της ανάρτησης, κάτι που δεν υπήρχε πέρυσι. Λόγω των κανονισμών, τα bargeboards έχουν πολύ μεγαλύτερο μήκος, με τις κάθετες διατρήσεις να διακρίνονται στο επάνω μέρος.

Οι εισαγωγές αέρα στα sidepods απέκτησαν πιο οριζόντιο σχεδιασμό, ενώ αρκετά απλοϊκά είναι τα στοιχεία γύρω από αυτά, με το κάθετο πτερύγιο να μην εκτείνεται φέτος έως το πάτωμα, αλλά μέχρι το μέσον περίπου του sidepod. Καθρέφτες και στηρίγματα δεν έχουν αλλάξει, εν αντιθέσει με την εισαγωγή αέρα πάνω από το κεφάλι του οδηγού, που δεν είναι πλέον τριγωνική, έχοντας περισσότερο ελλειπτικό σχεδιασμό, όντας ταυτοχρόνως χωρισμένη στα τρία, για την αντίστοιχη κατανομή του αέρα στα μηχανικά μέρη.

Νέο είναι το κάλυμμα του κινητήρα, το οποίο επεκτείνεται μέχρι εκεί που το επιτρέπουν οι κανονισμοί, για να δημιουργήσει το λεγόμενο shark fin. Η πίσω ανάρτηση είναι γεωμετρίας pull-rod, με την πίσω πτέρυγα να είναι χαμηλότερη και φαρδύτερη. Τα στοιχεία της δεν παρουσιάζουν εμφανείς διαφορές, με τις διατρήσεις στο επάνω και κάτω μέρος των endplates να παραμένουν στη θέση τους.

Αρκετά διαφορετικός είναι ο χρωματισμός της VJM10. Τα χρώματα που βρίσκονται πάνω της συνεχίζουν να είναι το μαύρο, το ασημί, το πορτοκαλί και το πράσινο, αλλά φέτος το ασημί καταλαμβάνει πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια, παίρνοντας τη θέση του μαύρου στο πίσω μέρος, ενώ η πράσινη λωρίδα μαζί με το όνομα του μονοθεσίου βρίσκεται μόνο στα bargeboards και όχι στο κάτω μέρος των sidepods.

Οι οδηγοί της ινδικής ομάδας για φέτος είναι οι Sergio Perez και Esteban Ocon.

ΠηγήForce India

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr