Η Google μήνυσε την Uber και την Otto

Σχετικά άρθρα

Η Waymo, η εταιρία της Google που ασχολείται με τα αυτόνομα οχήματα κατέθεσε μήνυση κατά της Uber στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνιας, κατηγορώντας την για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Όλα περιστρέφονται γύρω από το όνομα του Antony Levandowski, του πρώην υπευθύνου για το project των αυτόνομων οχημάτων της Google, ο οποίος το 2016 αποχώρησε από την Google, πιθανώς λόγω των υψηλών μπόνους, δημιουργώντας την δική του Startup εταιρία, την Otto.

Η Otto πριν από μερικούς μήνες εξαγοράστηκε από την Uber και έγινε η βάση για τα αυτόνομα οχήματα που κυκλοφορεί ήδη σε διάφορες πόλεις των Η.Π.Α. Στην μήνυσή της η Waymo υποστηρίζει πως ο Levandowski της έκλεψε χιλιάδες απόρρητα αρχεία. Η Google πραγματοποίησε έναν λεπτομερή έλεγχο στον παλιό υπολογιστή του Levandowski, όταν της ήρθε κατά λάθος ένα e-mail από προμηθευτή υποσυστημάτων. Όπως διαπιστώθηκε, είχαν μεταφερθεί 14.000 απόρρητα αρχεία χωρητικότητας 9,7 GB (εμπορικά μυστικά, σχεδιαγράμματα, αρχεία σχεδιασμού και αρχεία δοκιμών), σε ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο, συμπεριλαμβανομένου του άκρως απόρρητου σχεδίου του συστήματος LiDAR.

Το LiDAR είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη των αυτόνομων οχημάτων στο να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον γύρω τους, μιας και ακτίνες λέιζερ σκανάρουν το δρόμο και το περιβάλλον, προκειμένου να ανιχνεύσουν διάφορα αντικείμενα σε κοντινή απόσταση. Οι πληροφορίες αυτές συνδυάζονται με τις κάμερες, τα κανονικά ραντάρ και όποιο άλλο βοήθημα υπάρχει σε κάθε κατασκευαστή για να γνωρίζει ο υπολογιστής του αυτοκινήτου με μεγάλη ακρίβεια τι υπάρχει γύρω του.

Η Waymo επίσης εντόπισε πως στάλθηκε και ένα email με αρχεία σε διάφορους παραλήπτες οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι υπάλληλοι της Uber, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου του συστήματος LiDAR, το οποίο όπως αναφέρει η Waymo, συνδέεται άμεσα και με άλλα απόρρητα τεχνικά στοιχεία αυτόνομης οδήγησης.

Η Waymo απευθύνθηκε σε δημόσιες υπηρεσίες των Η.Π.Α. και ζήτησε τα σχέδια που είχε καταθέσει η Otto για το LiDAR και ανακάλυψε ότι ήταν “εντυπωσιακά πανομοιότητα” με τα δικά της. Όπως αναφέρει στην αγωγή της η Waymo, το LiDAR της αναπτύχθηκε σε βάθος ετών ενώ η Uber, που μέχρι τότε δεν είχε κάποιο δικό της σχέδιο παρά τις προσπάθειες της, κατάφερε να το έχει έτοιμο σε μόλις εννέα μήνες μετά την εξαγορά της Otto.

Γι αυτούς τους λόγους η Waymo έκανε αγωγή στην Uber και στην Otto για βιομηχανική κατασκοπεία, παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και για αθέμιτο ανταγωνισμό. Ζητά την λήψη προσωρινών μέτρων προκειμένου να σταματήσει την κατάχρηση των σχεδίων της, όπως επίσης να τις επιστραφούν όλα τα απόρρητα αρχεία της, με τις δύο εταιρίες, Uber και Otto, να σταματήσουν άμεσα να παραβιάζουν τις πατέντες της.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...