Η Google χάνει στελέχη του αυτόνομου προγράμματος επειδή τους πληρώνει υπερβολικά καλά!

Σχετικά άρθρα

Πρέπει να είναι η πρώτη φορά που διαβάζεις πως κάποιοι παραιτούνται από την θέση τους, όχι επειδή δεν πληρώνονται καλά, αλλά για το αντίθετο!

Το αυτόνομο πρόγραμμά της Google πριν από μερικούς μήνες μετονομάστηκε σε Waymo, αλλά πλέον αρκετά είναι αυτοί οι υπάλληλοι της, που δηλώνουν παραίτηση επειδή τα χρήματα που έχουν πάρει από τα χρηματικά μπόνους που δίνει η εταιρία από το 2010 λόγω επίτευξης των στόχων, είναι πάρα πολλά. Έτσι δηλώνουν παραίτηση, επειδή οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί έχουν γεμίσει με χρήματα που είναι αρκετά για να τους εξασφαλίσουν μια “καλή ζωή”.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ήταν τόσο καλή η δουλειά των υπαλλήλων της Waymo που κατάφεραν να ολοκληρώσουν τους στόχους τους πολύ νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, τα χρήματα που πήραν οι υπάλληλοι ως μπόνους ήταν έως και 16 φορές περισσότερα από τα τα χρήματα που έπαιρνε κάποιος σε έναν χρόνο. Αν συνυπολογίσεις το γεγονός πως ήδη οι μισθοί των συγκεκριμένων υπαλλήλων ήταν μεγάλοι, μιλάμε πως τα μπόνους έφτασαν τα αρκετά εκατομμύρια δολάρια.

Ορισμένοι από τους υπαλλήλους της Google που έφυγαν από την εταιρία, έχουν ξεκινήσει τις δικές τους εταιρίες που ειδικεύονται στην αυτόνομη οδήγηση, πχ. Otto και Argo AI, εταιρίες που έχουν εξαγοραστεί από την Uber και την Ford για δισ. δολάρια.

Η Google από την πλευρά της, θέλοντας να σταματήσει αυτήν την φυγή των υπαλλήλων της, αποφάσισε να μειώσει τα μπόνους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Hertz χρέωσε με 277 δολάρια για βενζίνη πελάτη της που νοίκιασε ένα Tesla Model 3

Η επιστροφή ενός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου με γεμάτο το ρεζερβουάρ καυσίμων έχει γίνει πραγματικότητα για πολλούς ταξιδιώτες, αλλά τι συμβαίνει όταν κάποιος νοικιάζει ένα ηλεκτρικό...

Η Ferrari δοκίμασε νέους θόλους στους τροχούς στο Fiorano

Η ομάδα της Ferrari δοκίμασε σήμερα ένα νέο, πιο επιθετικό προστατευτικό σύστημα για το σπρέι νερού στη βρεγμένη πίστα του Fiorano, μετά την αποτυχημένη...