Το Renault Mégane R.S. 275 Trophy-R για κάποιο διάστημα ήταν το ταχύτερο μπροστοκίνητο αυτοκίνητο στο Nürburgring, μιας και έχει καταφέρει να σημειώσει χρόνο 7:54.36 στη διάσημη Γερμανική πίστα, και στο τελευταίο video που βρετανικού Evo βλέπουμε το γαλλικό αυτοκίνητο να τα βάζει στην πίστα, με το VW Golf R.

Να θυμίσω ότι το Megane ζυγίζει 100 ολόκληρα κιλά λιγότερο και φορά τον 2,0-λιτρο turbo κινητήρα απόδοσης 275 ίππων με 360 Nm ροπής, διαθέτει το Cup Chassis, μπλοκέ διαφορικό, σύστημα εξάτμισης της Akrapovic, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Ohlins και τα ημι-σλικ Michelin Pilot Sport Cup 2 ελαστικά, ειδικά προσαρμοσμένα για το αυτοκίνητο.

Δεν διαθέτει πίσω καθίσματα, ενώ μπροστά έχουν τοποθετηθεί δύο monocoque Recaro Pole Position καθίσματα από πολυκαρβονικό υλικό, τα οποία προσφέρουν 42 κιλά εξοικονόμηση βάρους. Υπάρχουν ζώνες ασφαλείας τριών σημείων, με ένα δίχτυ συγκράτησης και ασφαλείας να προστατεύει τους επιβάτες από τη μετακίνηση των αποσκευών. Επίσης η νέα μικρότερη μπαταρία ιόντων-λιθίου αφαιρεί 16 κιλά από το αυτοκίνητο, με τους αλουμινένιους δίσκους 350×28 mm της Brembo (-3 κιλά) να φρενάρουν το αυτοκίνητο με ασφάλεια και τις κόκκινες ζώνες ασφαλείας έξι σημείων, να βρίσκονται στο πακέτο Record Kit το οποίο βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό.

Όσον αφορά το Golf R, έχει κάτω από το καπό έναν 4κύλινδρο turbo κινητήρα, 2,0 λίτρων 300 αλόγων, μεταξύ των 5.500 και 6.200 σ.α.λ., και 380 Nm ροπής, στις 1.800-5.500 σ.α.λ.. Κι εδώ υπάρχει κίνηση σε όλους τους τροχούς, αλλά το κιβώτιο είναι αυτόματο, κάτι που του δίνει πλεονέκτημα. Τέλος, ζυγίζει 1.395 κιλά.