Μετά τη πρωινή διαρροή, η Land Rover παρουσίασε επίσημα το Range Rover Velar που θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης την ερχόμενη εβδομάδα. Ο σχεδιασμός του νέου coupe-like SUV της βρετανικής εταιρίας είναι όμορφος και κομψός, με LED φωτιστικά σώματα και τοποθετείται ανάμεσα στα Range Rover Evoque και Range Rover Sport.

Κατασκευάζεται πάνω στην ελαφριά αλουμινένια πλατφόρμα των Jaguar XE και F-Pace, έχοντας μεταξόνιο 2.874 χιλιοστά. Η εταιρία ανακοινώνει πως το σώμα του Velar είναι 81% αλουμινένιο και κίνηση παίρνει από πέντε διαφορετικούς κινητήρες.

Entry-level είναι ο 2,0-λιτρος Ingenium diesel απόδοσης 180 ίππων και ακολουθεί ένας Ingenium diesel απόδοσης 240 ίππων. Υπάρχει ένας 2,0-λιτρος turbo βενζίνης απόδοσης 250 ίππων και ένας 3,0-λιτρος V6 απόδοσης 380 ίππων. Μέσα στο 2017 θα προστεθεί και ένας ακόμη Ingenium κινητήρας βενζίνης 300 ίππων. Οι κινητήρες συνδυάζονται αποκλειστικά με 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Υπάρχει αερανάρτηση που προσθέτει 3,8 εκατοστά στην απόσταση από το έδαφος, φτάνοντας τα 25,1 εκατοστά. Το εσωτερικό του είναι πολυτελές και διαθέτει μια μεγάλη οθόνη αφής (10″) στο κέντρο του ταμπλό, ενώ ακριβώς από κάτω βρίσκεται το σύστημα κλιματισμού και το σύστημα ελέγχου της τετρακίνησης, που είναι και αυτό μια οθόνη αφής 10″.

Διαθέτει πολυλειτουργικό τιμόνι επενδυμένο με δέρμα καθώς και πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων. Περιττό να αναφέρω τις δερμάτινες και ξύλινες επενδύσεις, ενώ προσφέρεται και μια μάλλινη επένδυση. Οι τιμές του στην Αγγλία ξεκινούν από τις £44.830 (52.260 ευρώ).