Αυτό είναι το νέο Range Rover Velar το οποίο αποκαλύφθηκε μέσω διαρροής από ισπανικό site και το επίσημο ντεμπούτο αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα στην έκθεση της Γενεύης. Το Velar είναι η coupe έκδοση του Range Rover Sport, βασίζεται στην Jaguar F-Pace και το μοντέλο θα τοποθετηθεί απέναντι από την BMW X6 και Mercedes GLE Coupe αλλά και τις μικρότερες BMW X4, Mercedes GLC Coupe και την Porsche Macan.

Η σχεδίαση του Velar είναι αρκετά τολμηρή και σύμφωνα με τις σχεδιαστικές γραμμές της εταιρείας με το τελικό αποτέλεσμα να δείχνει πολύ όμορφο. Το εσωτερικό είναι αρκετά πολυτελές και διαθέτει μια μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, ενώ ακριβώς από κάτω βρίσκεται το σύστημα κλιματισμού που είναι και αυτό μια οθόνη αφής. Διαθέτει ένα πολυλειτουργικό τιμόνι επενδυμένο με δέρμα καθώς και πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τους κινητήρες και την απόδοση τους, αλλά μάλλον θα εξοπλίζεται με 2-λιτρους τετρακύλινδρους και 3-λιτρους εξακύλινδρους σε σειρά κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ στη κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται η SVR έκδοση.

Ο Gerry McGovern, επικεφαλής σχεδιασμού της Land Rover δήλωσε πως το Velar θα είναι το πιο avant-garde Range Rover καθώς φέρνει μια νέα διάσταση στο στυλ, νεωτερισμούς και κομψότητα για την εταιρεία. Οι επίσημες φωτογραφίες και όλα τα στοιχεία αναμένεται να γίνουν γνωστά μέσα στην ημέρα με την διαδικτυακή του παρουσίαση. Το Velar θα τοποθετηθεί πάνω από το Evoque και κάτω από το Range Rover Sport στην γκάμα της εταιρείας και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν αργότερα μέσα στην χρονιά.