Όπως είχε ανακοινώσει η ιαπωνική εταιρία ένα μήνα πριν, στην έκθεση της Γενεύης θα φέρει το ανανεωμένο Mazda2, και αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες του supermini μοντέλου.

Η τέταρτη γενιά του Mazda2 παρουσιάστηκε το 2014, και η εταιρία έκρινε ότι ήρθε η ώρα για κάποιες μικρής έκτασης φρεσκάρισμα, οι οποίες δεν το καθιστούν ως facelift, αλλά ως MY2017. Αυτές εντοπίζονται στον ελαφρώς αλλαγμένο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα, ενώ εξίσου περιορισμένες είναι και οι διαφοροποιήσεις στον πίσω. Το αυτοκίνητο διαθέτει πλέον adaptive LED φωτιστικά σώματα, τα οποία αποτελούν μέρος του πακέτου i-ActivSense, ενώ νέου σχεδιασμού είναι και οι ζάντες.

Στο εσωτερικό η Mazda υιοθετεί μια αρκετά απλή και λιτή διάταξη στη κεντρική κονσόλα, με πολύ λίγα κουμπιά και διακόπτες. Εντύπωση προκαλεί η ύπαρξη ενός μονού κεντρικά τοποθετημένου αεραγωγού, με την οθόνη αφής να έχει αντικαταστήσει τους περισσότερους ελέγχους και ρυθμίσεις. Στον διάκοσμο υπάρχουν πολλά μεταλλικά φινιρίσματα που μαζί με το νέο δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι από το 3 και CX-5, παρέχουν μια πιο premium αισθητική, με την Mazda να προσθέτει head-up display και νέες δερμάτινες επενδύσεις.

Μηχανικά δεν αλλάζει κάτι, και το Mazda2 στην βασική του έκδοση φορά έναν 1500άρη SKYACTIV-G βενζινοκινητήρα που θα αποδίδει 75 ίππους και 135 Nm ροπής, και συνδυάζεται με το 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Ακολουθεί ο ίδιος κινητήρας με απόδοση 90 ίππους και 148 Nm ροπής, ενώ η ισχυρότερη βενζινοκίνητη έκδοση, εξοπλίζεται με τον ίδιο, SKYACTIV-G κινητήρα του 1.5 λίτρου που παράγει 115 ίππους και 148 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται μόνο με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.

Τέλος, γι’ αυτούς που προτιμούν τους diesel κινητήρες, το Mazda2 θα προσφέρεται και με έναν SKYACTIV-D με χωρητικότητα 1.500 κ.εκ. και χαμηλή συμπίεση που αποδίδει 105 ίππους και 220 Nm ροπής και συνδυάζεται αποκλειστικά με το 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.