Νέο Volvo XC60. Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του

Σχετικά άρθρα

Αύριο η Volvo θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του XC60 και αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία του που δείχνει πως εξωτερικά το νέο σουηδικό SUV μοιάζει ως ένα μικρότερο XC90 και βασίζεται στη Scalable Product Architecture (SPA) πλατφόρμα.

Στο εσωτερικό του διαθέτει μεγάλη οθόνη αφής στο ταμπλό που θυμίζει tablet αντικαθιστώντας τα περισσότερα κουμπιά και ελέγχει όλες τις λειτουργίες του αυτοκίνητου, ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός ενώ εξοπλίζεται με αρκετά χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας.Το νέο XC60 θα κινείται από τον τρικύλινδρο 1,5 λίτρων και τον γνωστό 2-λίτρο κινητήρα σε βενζίνη και ντίζελ με απόδοση έως 320 άλογα. Αργότερα και μέσα στην χρονιά θα παρουσιαστεί και η υβριδική plug-in εκδοχή του με τους κινητήρες να συνδυάζονται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Σκοπός της Volvo είναι να το κάνει το πιο ασφαλές αυτοκίνητο της, και γι’αυτό κάτω από την ομπρέλα του ADAS (advanced driver assistance systems) θα υπάρχει ένα σύστημα που θα υποστηρίζει την αλλαγή κατεύθυνσης ώστε να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη πρόσθια σύγκρουση. Το σύστημα θα ενεργεί όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα από 50 μέχρι 100 χλμ/ώρα, και θα είναι πρόσθετη λειτουργία του City Safety.

ΠηγήAutoblog.nl

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...