Η Mercedes στη Γενεύη παρουσίασε το AMG GT Concept, ένα πρωτότυπο τετράπορτο όχημα που συνδυάζει τη χρησιμότητα ενός σεντάν και το στυλ ενός coupe. Το πρωτότυπο μας δείχνει πως θα μοιάζει το μοντέλο παραγωγής που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2019. Το πρωτότυπο διαθέτει λεπτούς προβολείς, τρισδιάστατα πίσω φώτα, κάμερες αντί για πλαϊνούς καθρέπτες, με την κεντρική εξάτμιση να έχει τριγωνικό σχεδιασμό.

Κίνηση παίρνει από τον biturbo V8 4,0-λίτρων που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα. Συνδυαστικά το σύνολο παράγει 815 άλογα, με την κίνηση να περνά σε όλους τους τροχούς, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Μάλιστα ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία ορισμένων χιλιομέτρων στο όχημα.

Το μοντέλο παραγωγής θα αντικαταστήσει την CLS Shooting Brake όταν θα περάσει στη παραγωγή το 2019 και θα τεθεί απέναντι από τις Porsche Panamera, BMW 6-Series Gran Coupe και Audi A7. Θα κυκλοφορήσει με όνομα GT 4, φέρει κωδική ονομασία X290 και βασίζεται σε μια διαφορετική πλατφόρμα από αυτή που χρησιμοποιεί η AMG GT. Πρόκειται για την MRA πλατφόρμα, που χρησιμοποιούν οι C63, E63 και S63, που κάνει χρήση ελαφριών υλικών, όπως το αλουμίνιο και ο χάλυβας υψηλής αντοχής, προκειμένου να κρατηθεί όσο γίνεται χαμηλά το συνολικό βάρος.