Μαζί με το νέο Insignia, η Opel παρουσιάζει στη Γενεύη το Crossland X. Πρόκειται για το νέο compact crossover, που τίθεται αντιμέτωπο με τα Renault Captur, Peugeot 2008 και τα υπόλοιπα μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Έχει μήκος 4,21 μέτρα, το οποίο το κάνει ελάχιστα πιο κοντό από το Astra. Η θέση οδήγησης είναι κατά 10 εκατ. πιο ψηλή, και προσφέρει πανοραμική ορατότητα. Σχεδιαστικά φέρει αρκετά στοιχεία από το Mokka X, με το τελείωμα της οροφής να δανείζεται στοιχεία από το Astra. Όπως σχεδόν όλα τα Opel, το Crossland X θα μπορεί να εφοδιαστεί με adaptive LED φωτιστικά σώματα, head-up display, και πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας, ενώ δεν λείπουν τα συστήματα ασφαλείας, όπως το advanced park assist, forward collision alert, automatic emergency braking, driver drowsiness system, lane keep assist, speed sign Recognition και άλλα.

Το εσωτερικό δείχνει γνώριμο, καθώς κατά βάση δανείζεται την διάταξη του Mokka Χ και Astra, με την κεντρική κονσόλα να κυριαρχείται από την οθόνη αφής του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Αυτή είναι συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto, ενώ υπάρχει ασύρματο σημείο φόρτισης και ένα Wi-Fi hotspot, και το Opel OnStar. Η κίνηση μεταφέρεται αποκλειστικά στον εμπρός άξονα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.