Ο Hugh Jackman είναι ο εκλεκτός ο οποίος θα ενσαρκώσει τον Enzo Ferrari στη νέα βιογραφική ταινία του θρυλικού Ιταλού, την οποία την σκηνοθετεί ο Michael Mann (Heat, The Insider, The Last of The Mohican), ενώ το σενάριο είναι του Troy Kennedy-Martin (The Italian Job, Edge Of Darkness) σε συνεργασία με τους Mann και David Rayfiel (The Firm). Η ταινία θα βασιστεί πάνω στο ομώνυμο βιβλίο του Brock Yates “Enzo Ferrari: The Man, the Cars, the Races” του Brock Yates.

Τον ρόλο του Enzo Ferrari τον είχε αρχικά ο Christian Bale, αλλά ο Bale, που πρωταγωνίστησε στην επική τριλογία Batman του Christopher Nolan, τελικά δήλωσε απρόθυμος να πάρει το ρόλο, λέγοντας ότι αποχωρεί εξαιτίας των ανησυχιών του για την υγεία του, από την αύξηση του σωματικού του βάρους που είναι απαραίτητη για να παίξει τον Commendator.

Η Noomi Rapace θα συμπρωταγωνιστήσει με τον 48χρονο Αυστραλό Hugh Jackman ως η εν διαστάσει σύζυγος του Enzo Ferrari, Laura Dominica, με το σενάριο να επικεντρώνεται στην τεταμένη σχέση του ζευγαριού. Η ταινία λαμβάνει χώρα τη χρονιά του 1957, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του γιου τους, η οποία αποτελεί και την πιο ταραχώδη περίοδο στη ζωή του Enzo Ferrari. Τη χρονιά εκείνη ο Commendator ήρθε αντιμέτωπος με την αποτυχία, την επιτυχία και τον θάνατο, καθώς είναι επίσης η χρονιά την οποία συνέβη το μοιραίο ατύχημα στο Mille Miglia με μια Ferrari 335S. Αποτέλεσμα αυτού του ατυχήματος ήταν να σκοτωθεί ο οδηγός του αυτοκινήτου, Alfonso de Portago, και ο συνοδηγός του, αλλά ακόμη εννιά θεατές από τους οποίους οι πέντε ήταν παιδιά.

Η ταινία θα διαπραγματεύεται την άνοδο του Enzo από τα χρόνια στην Alfa Romeo, στην ίδρυση της εταιρίας του, στον ολοένα και περισσότερο έλεγχο της Fiat… Επίσης, θα παρουσιάζει την οριακά τυραννική φύση του Enzo, το μίσος του για τον γάμο, τις πολυάριθμες σχέσεις του κ.ά. Οι φήμες που κυκλοφορούν, αναφέρουν ότι η ταινία θα έχει προϋπολογισμό της τάξης των $80 εκατομμυρίων αν και ο Mann έχει την τάση να “ξεφεύγει” όταν ξεκινούν τα γυρίσματα.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2018 και για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας.

Εκτός από την παραπάνω ταινία, ετοιμάζεται ακόμη μια για τη ζωή του Enzo Ferrari, με τον Robert De Niro να τον υποδύεται. Η ταινία αυτή θα καλύπτει ένα μεγάλο χρονικό εύρος της ζωής του Enzo Ferrari, από τα μέσα της δεκαετίας του 1940, μέχρι τον θάνατό του στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Η ταινία θα είναι παραγωγής τόσο της Triword Cinema, εταιρία του Gianni Bozzacchi, όσο και της Tribeca Enterprises του Robert De Niro.