Marchionne: Πολλοί αγοράζουν Lamborghini, επειδή δεν μπορούν να πάρουν μια Ferrari

Σχετικά άρθρα

Γνωστός για τον ευφυέστατο τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τον Τύπο, ο CEO της FCA και της Ferrari ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικός σε πρόσφατη συνέντευξη του στο βρετανικό Car. Εκτός από την ακριβέστατη απάντηση που έδωσε και διάβασες στον τίτλο, ο 64-χρονος Ιταλοκαναδός δήλωσε στην Γενεύη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε στο μέλλον turbo στους V12 κινητήρες της εταιρίας.

Και αυτό, παρότι είναι αρκετά μεγάλη πρόκληση να συνδυάσεις τον ηλεκτροκινητήρα με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, για μεγάλη απόδοση. Η εταιρία ήδη ετοιμάζει το επόμενο στάδιο της συγκεκριμένης μηχανικής διάταξης, η οποία θα είναι έτοιμη σε δύο χρόνια.

Όσον αφορά το πόσα αυτοκίνητα θα βγουν από το εργοστάσιο της εταιρίας στο Maranello, το 2017 κάτι λιγότερο από 8.500 τυχεροί θα χαρούν τη νέα τους Ferrari, αριθμός μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο του 2016. Η λίστα αναμονής σε κάποια από τα μοντέλα είναι πολύ μεγάλη, με τον Marchionne να αναφέρει ότι συνάντησε στην Γενεύη κάποιους που έχασαν την σειρά τους, κάτι που όπως αναφέρει είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις σε έναν πελάτη.

Ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Marchionne ότι θέλει να αγοράσει την πρώτη του Ferrari σε πέντε χρόνια, και θα ήθελε να είναι χειροκίνητη, για να πάρει πληρωμένη απάντηση:

Μπορείς να αγοράσεις μια κλασική Ferrari. Οι πιθανότητες να δούμε μια νέα με χειροκίνητο είναι μηδαμινές.

Συνεχίζοντας, ο Marchionne ανέφερε ότι ψάχνουν τρόπους να επεκτείνουν την γκάμα τους, και στα αυτιά μου οι παρακάτω δηλώσεις ίσως δείχνουν ότι ένα SUV δεν είναι τόσο μακριά:

Η California ήταν το πιο δύσκολο αυτοκίνητο που έχουμε βγάλει στην αγορά. Υπήρχε χώρος για την California, αλλά ο τρόπος που ήρθε ήταν πολύ σημαντικός. Εξετάζουμε τις δυνατότητες, αλλά δεν θα παράγουμε ένα αυτοκίνητο που η αγορά δεν θέλει.

Τέλος, σχολιάζοντας τα τις πρόσφατες δοκιμές της F1 στην πίστα της Βαρκελώνης, ο Marchionne είπε:

Είχαμε δύο στόχους [για τις δοκιμές] στην Βαρκελώνη – να είναι αξιόπιστα και να μην είναι ανταγωνιστικά σε σύγκριση με τη Red Bull. Αυτή τη στιγμή η Mercedes είναι ακόμα μπροστά. Η McLaren… τους εύχομαι ταχεία ανάρρωση.

Θα είναι μια ενδιαφέρουσα χρονιά. Τα αυτοκίνητα είναι τόσο πολύ πιο γρήγορα από ότι πέρυσι, οι οδηγοί πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να κερδίσουν τον μισθό τους, κάτι το οποίο νομίζω είναι καλό να δούμε. Βγαίνουν από τα μονοθέσια πραγματικά ιδρωμένοι.

ΠηγήCar Magazine

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...