Ένα Jeep κάτω από 6 μέτρα χιόνι

Σχετικά άρθρα

Η Αμερική είναι μια τεράστια χώρα με τους δρόμους και τις μετακινήσεις να είναι βασικό συστατικό της κουλτούρας της, πολύ περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στον πλανήτη. Από τα άλογα και τις άμαξες, στο σιδηρόδρομο και στο εκτενέστατο οδικό δίκτυο, στις ΗΠΑ κανείς σχεδόν δεν είναι χωρίς αυτοκίνητο. Επίσης λόγω μεγέθους και μορφολογίας υπάρχουν δρόμοι που περνάνε από αφιλόξενες ερήμους και απόκρημνα βουνά. Ένας από τους πιο ξακουστούς ορεινούς δρόμους είναι το πέρασμα του Donner! Οκ ίσως ούτε και οι περισσότεροι Αμερικάνοι να μην το γνωρίζουν αλλά στην πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ, την Καλιφόρνια, είναι ξακουστός. Παρόλο που όλοι έχουμε συνδέσει την Cali με ήλιο και surfing σαν ένα δυτικό Μαϊάμι, η Καλιφόρνια έχει και ορεινό κομμάτι, όπως και η Χαλκιδική! Στο ορεινό κομμάτι της, στα σύνορα με την Νεβάδα βρίσκεται το πέρασμα του Donner που πήρε το όνομά του από κάποιον πιονέρο (έτσι λένε οι Αμερικάνοι τους πρώτους αποίκους της δύσης) που προσπάθησε να φτάσει στην δυτική ακτή και τα βρήκε σκούρα από τον χιονιά.

Μια σύγχρονη εκδοχή αυτής της ιστορίας έχει να πει και το Jeep Cherokee που βλέπεις. Την φωτογραφία την ανάρτησε στο Facebook η τροχαία της πολιτείας. Το Jeep το ανακάλυψε ένα εκχιονιστικό και ίσως αυτό να ευθύνεται για τις ζημιές στο πίσω μέρος. Η τροχαία δήλωσε πως είναι παρατημένο πριν από τον χειμώνα εκεί, μάλλον επειδή χάλασε και μετά σκεπάστηκε από 6 μέτρα χιονιού. Ο ιδιοκτήτης που δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί ίσως να το παράτησε λίγο πριν χιονίσει ή όταν ξεκίνησε να χιονίζει και όταν επέστρεψε να μην βρήκε τίποτα αφού είχε καλυφθεί πλήρως από στρώματα πάγου. Όπως είδαμε και στην φετινή χιονόπτωση στην χώρα μας, όταν χιονίζει το σκηνικό αλλάζει, ο κόσμος γύρω μας αλλάζει και αυτό φέρνει συχνά εκπλήξεις σε όσους το λησμονούν.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης κατά την γνώμη μου είναι πως δεν προτίθενται να το μετακινήσουν άμεσα καθώς ισχυρίζονται πως δεν εμποδίζει την κυκλοφορία και θα περιμένουν το λιώσιμο των πάγων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...