Ο Elon Musk αποκάλυψε το Tesla Model 3 “παραγωγής”

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk ανέβασε ένα video στον λογαριασμό του στο Twitter που μας δείχνει σχεδόν την τελική έκδοση παραγωγής του Model 3. O Musk περιγράφει το αυτοκίνητο ως “release candidate” ένας όρος που χρησιμοποιείται κυρίως σε λογισμικά, με το Model 3 που βλέπουμε στο video να διαφέρει σε ελάχιστα σημεία από αυτό που θα περάσει τελικά στη παραγωγή.

https://www.youtube.com/watch?v=RFVgBZQx-SQ

Η Tesla μέσα στην εβδομάδα ανακοίνωσε πως παρακάμπτει το beta στάδιο κατασκευής του Model 3, μιας και τα προηγμένα εργαλεία ανάλυσης, της επιτρέπουν να γίνει κάτι τέτοιο. Ο Adam Jones, ο αναλυτής της Morgan Stanley υποστηρίζει πως το Model 3 θα είναι εφοδιασμένο με μια σειρά προηγμένων χαρακτηριστικών ασφαλείας, όπως το Autopilot, που θα το κάνουν να είναι 10 φορές ποιο ασφαλές σε σχέση με το “μέσο” αυτοκίνητο που κινείται στους δρόμους.

Στις σχετικές ειδήσεις ο Elon Musk με μερικά tweets του έκανε γνωστό πως το Model Y, η crossover έκδοση του Model 3 είναι “αρκετά χρόνια μακριά”. Επίσης αποκάλυψε πως η τετρακίνητη έκδοση του Model 3 θα προσφέρεται στην αγορά από το 2018. To Model Y, θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Model 3 και λαμβάνοντας υπόψη την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για τα crossovers, το μοντέλο θα μπορούσε να γίνει το best-seller αυτοκίνητο της Tesla, η οποία έχει θέσει ως στόχο να πουλά περισσότερα από 500.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Το μοντέλο θα μπορούσε να διαθέτει τις falcon πόρτες του μεγαλύτερου Model X, αλλά ενδεχομένως αυτές τελικά δεν τοποθετηθούν, προκειμένου να κρατηθεί όσο γίνεται πιο χαμηλά το κόστος. Θα έχει δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης και θα προσφέρεται στις ίδιες εκδόσεις με τον Model 3, με την βασική έκδοση να φορά μια μπαταρία 60 kWh που θα του δίνει αυτονομία κοντά στα 370 χλμ. Η τιμή του αναμένεται κοντά στις 40.000 δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...