Κινέζικη εταιρία αγόρασε το 5% της Tesla για $1,78 δισ.

Σχετικά άρθρα

Ο κινέζικος γίγαντας του διαδικτύου Tencent Holdings, εξαγόρασε το 5% των μετοχών της Tesla. Η Tencent, με έδρα την πόλη Σεντζέν της Κίνας θα καταβάλει το ποσό των 1,78 δισ. δολαρίων για την απόκτηση 8,17 εκατ. μετοχών της Tesla, με την εξαγορά να γίνεται μέσω των αγορών. Με αυτήν την κίνηση η κινεζική εταιρεία καθίσταται ο πέμπτος μεγαλύτερος μέτοχος της Tesla. Ο Elon Musk παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Tesla με ποσοστό περίπου 21%,

Ο Elon Musk είναι το αρχέτυπο του επιχειρηματία, συνδυάζοντας όραμα, φιλοδοξία αλλά και πρακτική εφαρμογή,

τονίζεται σε ανακοίνωση της Tencent και προστίθεται ότι:

Η Tesla είναι μία πρωτοποριακή εταιρεία, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των νέων τεχνολογιών, μεταξύ των οποίων τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αρκετά άλλα.

Σημειώνεται ότι η Tesla συγκέντρωσε 1,4 δισ. δολάρια μέσω πώλησης μετοχών αλλά και ομολόγων στις αρχές Μαρτίου, καθώς συγκεντρώνει κεφάλαια για την παραγωγή του Model 3.

Οι μετοχές της Tesla εκτοξεύτηκαν +2,5% μετά την ανακοίνωση, φτάνοντας τα 277,45 δολάρια ενώ έχουν σημειώσει άνοδο 26% μέχρι στιγμής φέτος έναντι 4,6% για τον S&P 500. Η Tesla πλέον αξίζει περισσότερο από την Ford, μιας και η εταιρία του Elon Musk έως τις 27 Μαρτίου είχε κεφαλαιοποίηση 45,47 δισ. δολάρια, έναντι 45,35 δισ. δολαρίων για την Ford.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...