Η Jeep όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, παρουσίασε τα επτά πρωτότυπα με τα οποία θα συμμετέχει στο Easter Jeep Safari, που θα πραγματοποιηθεί για 51η φορά στην έρημο Moab, στην Utah των H.Π.Α στις 8 του Απρίλη. Και τα επτά δημιουργήθηκαν από την Mopar με προϊόντα της Jeep Performance Parts και ας δούμε αναλυτικά.

1Jeep Grand One

Το Jeep Grand One δημιουργήθηκε για να εορταστούν τα 25α γενέθλια του Grand Cherokee. Βασίζεται σε ένα Grand Cherokee ZJ του 1993 και έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο, φουσκωμένα φτερά, ψηλότερη ανάρτηση, μειωμένο βάρος και 33″ εκτός δρόμου ελαστικά.

2Jeep Safari

Το Jeep Safari βασίζεται στο Wrangler και το στοιχείο που ξεχωρίζει πάνω του είναι τα διάφανα πάνελ, ενώ εντύπωση προκαλούν τα αλουμινένια στοιχεία στις πόρτες, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, η ειδική κατασκευή στην οροφή και τα εκτός δρόμου ελαστικά.

3Jeep Quicksand

Το Jeep Quicksand βασίζεται και αυτό το Wrangler και είναι το πιο ακραίο πρωτότυπο όλων. Πρακτικά θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως ένα σύγχρονο hot rod που κάτω από το καπό του κρύβεται ένας Mopar 392 Crate Hemi κινητήρας που συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

4Jeep Trailpass

Το Jeep Trailpass βασίζεται στο Compass και διαθέτει εκτός δρόμου χαρακτηριστικά, με αυξημένο ύψος ανάρτησης κατά 1,5″, ζάντες 18″, σχάρα οροφής και σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα.

5Jeep Switchback

Και το Jeep Switchback βασίζεται στο Wrangler και είναι ικανό να κινηθεί παντού. Διαθέτει Dana 44 πίσω άξονες, ψηλότερες αναρτήσεις 4″, νέα καλύμματα διαφορικών και 37″ εκτός δρόμου ελαστικά.

6Jeep CJ66

Το Jeep CJ66 το είδαμε για πρώτη φορά στη SEMA τον περασμένο Νοέμβριο. Είναι ένα πραγματικό mash-up των Jeep του παρελθόντος, μιας και φορά το πλαίσιο από ένα Wrangler TH (1997-2006), το σώμα του Jeep CJ ενός 1966 και αρκετά μέρη από το σημερινό Wrangler JK. Ο ρετρό σχεδιασμός συμπληρώνεται με χάλκινα διακοσμητικά, τα Mopar αξεσουάρ, το κιτ εισαγωγής αέρα, τη νέα εξάτμιση, τους Rubicon προφυλακτήρες, το βαρούλκο, τα LED φώτα ομίχλης, τα καθίσματα από την Viper, το roll cage, και τις ζάντες 17″ με ελαστικά 35″.

7Jeep Luminator

Τέλος το Jeep Luminator διαθέτει νέα φωτιστικά σώματα και νέα φώτα στη γρίλια που αναπτύχθηκαν από κοινού με το τμήμα Automotive Lighting της Magneti Marelli. Στο καπό υπάρχουν LED φώτα, ενώ οι προβολείς ομίχλης είναι συνδεδεμένοι με το τιμόνι και ανάβουν ανάλογα με την γωνία του. Στο πίσω μέρος υπάρχουν LED φώτα φρένων με τέσσερα χρωματιστά LED, με το κόκκινο να δείχνει πως το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο, το πορτοκαλί πως κινείται με ταχύτητα έως 5 χλμ/ώρα, το πράσινο με ταχύτητα έως 40 χλμ/ώρα και το λευκό για μεγαλύτερες ταχύτητες. Στην οροφή υπάρχει ηλιακό πάνελ που φορτίζει τη μπαταρία, αλλά και ένας φωτιζόμενος διάδρομος προσγείωσης για drone. Τα πίσω φωτιστικά σώματα προέρχονται από τη Ferrari.

Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου;