Το 300ZX όταν παρουσιάστηκε το 1989 δεν εντυπωσίασε με τον σχεδιασμό του. Ήταν το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε σε CAD λογισμικό. Με τον καιρό, όμως, ωρίμασε και έγινε ένα από τα πιο διαχρονικά ιαπωνικά μοντέλα, με ένα ιδιαίτερο αλλά όχι περίεργο σχήμα. Το Z32 300ZX, είναι ένα αυτοκίνητο του οποίου η αξία έχει αναγνωριστεί ανά τον κόσμο με το Automobile να το έχει συμπεριλάβει στα “25 πιο όμορφα αυτοκίνητα στην ιστορία” και το GQ να το έχει χαρακτηρίσει ως ένα από τα πιο στυλάτα αυτοκίνητα των τελευταίων 50 ετών.

Το συγκεκριμένο είναι του 1990 και ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που βγήκαν από το εργοστάσιο της εταιρίας στην Ιαπωνία. Από τότε έχει διανύσει μόλις 7.488 χλμ., και όπως θα δεις στις φωτογραφίες βρίσκεται σε υπεράριστη κατάσταση. Είναι βαμμένο στο αυθεντικό κόκκινο (fire mist red) χρώμα, με το εσωτερικό να είναι επενδυμένο με μαύρο δέρμα, να διαθέτει ηχοσύστημα της Bose, και αυτόματο κλιματισμό, ενώ φοράει τα αυθεντικά ελαστικά της Michelin.

Κάτω από το καπό του βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός V6 3.0-λιτρος κινητήρας, που αποδίδει 222 άλογα, με το αυτοκίνητο να βρίσκεται σε δημοπρασία στο eBay. Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η τιμή του έχει φτάσει τα 10.100 δολάρια, με τον πωλητή να έχει θέσει ως τιμή αγοράς τα 20.990 δολάρια.