Η Opel παρουσιάζει την Country Tourer έκδοση του νέου Insignia. Η τρίτη -εκτός δρόμου- παραλλαγή του νέου Insignia, συμπληρώνει τα Grand Sport και Sports Tourer, διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 20 mm, φέρει μαύρα προστατευτικά πλαστικά και προστατευτικές ποδιές εμπρός και πίσω, όπως και ράγες οροφής, με την οροφή να μπορεί να αντέξει την μεταφορά βάρους 220 κιλών.

Κίνηση παίρνει από τους ίδιους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που συναντάμε και στις άλλες δύο εκδόσεις του Insignia, που συνδυάζονται με ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Το σύστημα τετρακίνησης είναι τύπου Haldex και διαθέτει torque vectoring στον βασικό εξοπλισμό. Χρησιμοποιεί δύο πολύδισκους ηλεκτρικά ελεγχόμενους συμπλέκτες, που μπορούν να στείλουν έως και το 64% στον πίσω άξονα.

Διάβασε επίσης: Δοκιμάζουμε το νέο Opel Insignia Grand Sport

Η πίσω ανάρτηση αποτελείται από πέντε συνδέσμους, με το αυτοκίνητο να φέρει το σύστημα FlexRide με τρία προγράμματα λειτουργίας (Standard, Sport και Tour), που είναι σε θέση να διαβάζει τον δρόμο 500 φορές ανά δευτερόλεπτο και προσαρμόζεται ανάλογα με την ρύθμιση που έχει επιλέξει ο οδηγός, matrix LED φωτιστικά σώματα, κάμερα 360 μοιρών, Apple CarPlay και Android Auto, ενεργό cruise control με αυτόματο σύστημα πέδησης, σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας και σύστημα ειδοποίησης διασταυρώσεων.

Το ντεμπούτο του θα γίνει τον Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης, με τις παραγγελίες του να ξεκινούν από τον Ιούνιο.