Η Great Wall είναι μια κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία που θέλει να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στο Μεξικό, καλύπτοντας το κενό στην μεξικανική παραγωγή αυτοκινήτων, μετά την ακύρωση της επένδυσης της Ford, ύψους 1,6 δισ. δολαρίων στο San Luis Potosi.

Εκπρόσωποι της Great Wall έχουν συναντηθεί με δύο εταιρίες σιδηροδρόμου του Μεξικού, προκειμένου να αξιολογήσουν τις μεταφορές logistics μεταξύ San Luis Potosi και Nuevo Leon, ενώ το Reuters αναφέρει πως η Great Wall έχει συμφωνήσει ήδη με τις αρχές της πόλης Nuevo Leon.

Εκπρόσωπος της εταιρίας δηλώνει πως υπάρχουν στα πλάνα της εταιρίας η κατασκευή εργοστασίου και στις ΗΠΑ, αλλά η επιλογή ανάμεσα σε ΗΠΑ και Μεξικό θα εξαρτηθεί από τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ, του Μεξικό και της Κίνα. Αναφορές θέλουν το εργοστάσιο της εταιρίας στο Μεξικό να κατασκευάζει αυτοκίνητα τόσο για την τοπική αγορά, όσο και για την αγορά των ΗΠΑ, με το εργοστάσιο κόστους 500 εκατομμυρίων δολαρίων να έχει ετήσια παραγωγική δυνατότητα 250.000 μονάδων. Η Great Wall δεν είναι η πρώτη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που θέλει να επενδύσει στο Μεξικό, μιας και η JAC Motor, τον περασμένο Φεβρουάριο παρουσίασε τα σχέδιά της για την κατασκευή ενός εργοστασίου στη πόλη Hidalgo, στο κεντρικό Μεξικό.