Η BMW τον περασμένο Νοέμβριο προχώρησε στην κατοχύρωση, μεταξύ άλλων, του ονόματος M2 CS, και αυτή είναι η δεύτερη φορά που βλέπουμε ένα πρωτότυπο της γρήγορης έκδοσης του αυτοκινήτου να δοκιμάζεται στο Nurburgring. Και αυτό, παρότι ακόμα δεν υπάρχει ακόμα επίσημη επιβεβαίωση, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι η M2 Clubsport είναι όντως στα σκαριά και θα την δούμε το 2018.

Η σκληροπυρηνική έκδοση θα παρουσιαστεί λίγο μετά την facelift έκδοση της M2, ως ΜΥ2019, με την σημαντικότερη αλλαγή να βρίσκεται κάτω από το καπό, καθώς θα κινείται από τον 3-λιτρο εξακύλινδρο biturbo S55, προερχόμενος από την M3/M4. Η διαφορά θα είναι στην ιπποδύναμη, καθώς αντί για 425 άλογα, οι φήμες λένε ότι είναι detuned στα 400 άλογα, με τη ροπή να είναι ανάμεσα στα 500 της Μ240i και στα 550 Nm της M3/M4.

H Μ2 CS θα είναι πιο ελαφριά από την M2, κάτι που θα συμβεί με την αφαίρεση του περιττού βάρους και την επένδυση σε περισσότερα ανθρακονήματα. Πιο συγκεκριμένα, η BMW για να πετύχει τη μείωση βάρους σκοπεύει να αφαιρέσει τα ηχομονωτικά υλικά και τα πίσω καθίσματα της M2, ενώ διάφορα σημεία από αλουμίνιο ή χάλυβα, θα αντικατασταθούν από ανθρακονήματα. Εξωτερικά η M2 CS θα διαθέτει μία διαφορετική αεροτομή τόσο εμπρός όσο και πίσω, ενώ θα εξοπλίζεται και με ρυθμιζόμενη ανάρτηση.