Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσαν πως θα επενδύσουν 110 εκατομμύρια λίρες (130 εκατομμύρια ευρώ) προκειμένου να στηρίξουν περαιτέρω τα φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα. Τα 100 εκατ. λίρες θα επενδυθούν για την ενίσχυση την κατασκευής μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ μερικά από τα χρήματα θα αξιοποιηθούν για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής μπαταριών.

Συνολικά, 38 έργα θα λάβουν χρηματοδότηση, με τα 62 εκατομμύρια να χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη αυτοκινήτων χαμηλών εκπομπών ρύπων, ενώ άλλα £31 εκατ. θα επενδυθούν στην έρευνα των αυτόνομων οχημάτων. Από τις επενδύσεις αυτές εξασφαλίζονται 2.400 θέσεις εργασίας, με την Williams Advanced Engineering να είναι μεταξύ των δικαιούχων και θα χρησιμοποιήσει τα μετρητά προκειμένου να αναπτύξει νέες μπαταρίες για αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Aston Martin, η οποία το 2019 θα βγάλει στην αγορά το αμιγώς ηλεκτρικό crossover, την DBX.

Στις σχετικές ειδήσεις η βρετανική Advanced Propulsion Centre (APC) ανακοίνωσε συνεργασία με το μηχανοκίνητο τμήμα της BMW και με το πανεπιστήμιο του Warwick, προκειμένου να σχεδιάσουν, να αναπτύξουν και να κατασκευάσουν από κοινού, πιο προηγμένες μπαταρίες υψηλής πυκνότητας, εντός του Ηνωμένου Βασιλείου.