Η Lynk & Co στην έκθεση της Σαγκάη, εκτός από το 03 Sedan concept, παρουσίασε και την έκδοση παραγωγής του 01 που δεν έχει σημαντικές διαφορές σε σχέση με το πρωτότυπο προ-παραγωγής που είχαμε δει τον περασμένο Οκτώβριο.

Το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στη Κίνα αργότερα μέσα στο έτος με αρχική τιμή τα 130.000 γιουάν (17.700 ευρώ), με τους πελάτες να μπορούν να το παραγγείλουν μέσω του Internet (του site Alibaba – το eBay της Κίνας) και να το παραλαμβάνουν στο σπίτι τους. Στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ το μοντέλο θα πωλείται από το τέταρτο τρίμηνο του 2019, με την εταιρία να δηλώνει πως θέλει να πουλά τα μοντέλα της όπως η Tesla, δηλαδή μέσω των δικών της αντιπροσωπειών.

Το πρώτο μοντέλο της Lynk & Co έχει σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και θα κατασκευάζεται στη Κίνα. Χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα CMA της Volvo, την ίδια που θα χρησιμοποιεί και το Volvo XC40. Το crossover έχει μήκος 4,53 μέτρα, πλάτος 1,85 μέτρα, ύψος 1,65 μέτρα, με το μεταξόνιο να ανέρχεται στα 2,73 μέτρα.

Κίνηση παίρνει από τον τρκύλινδρο 1.500αρη κινητήρα απόδοσης 182 ίππων, από την plug-in υβριδική έκδοση του απόδοσης 223 ίππων και από έναν 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο απόδοσης 243 ίππων. Οι κινητήρες συνδυάζονται με μηχανικά κιβώτια και με αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη με 6 και 7 σχέσεις, που στέλνουν στην κίνηση στους μπροστά ή σε όλους τους τροχούς, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Από πλευράς ασφαλείας, το Lynk & Co 01 εφοδιάζεται με όλα τα παθητικά συστήματα της Volvo, όπως τα συστήματα αυτόματης πέδησης, προειδοποίησης σύγκρουσης, ενεργό cruise control, ειδοποίησης τυφλού σημείου, ανίχνευσης πεζών και αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας.

Το Lynk & Co 01 στοχεύει να γίνει το “πιο συνδεδεμένο αυτοκίνητο του σήμερα”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να είναι συνεχώς συνδεδεμένο στο Internet, με το αυτοκίνητο να έχει το δικό του cloud. Επίσης φέρει ένα κουμπί που με το πάτημα του επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του να μοιράζεται το αυτοκίνητο με άλλους, μέσω ενός κοινόχρηστου ψηφιακού κλειδιού. Η ίδια δυνατότητα θα προσφέρεται επίσης και από την Volvo το επόμενο έτος, με μια εφαρμογή στα smarphones να αντικαθιστά το κλασσικό κλειδί. Το εσωτερικό του δείχνει πολυτελές, με δερμάτινες επενδύσεις, αλουμινένια διακοσμητικά και κομψή, σύγχρονη εμφάνιση.

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης πως θα προσφέρει εγγύηση εφόρου ζωής στα μοντέλα της, όπως και δωρεάν υπηρεσίες συνδεσιμότητας.