Η κινέζικη Trumpchi θα αλλάξει όνομα πριν ξεκινήσει πωλήσεις στις ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

Η κινέζικη Trumpchi είναι μια από τις εταιρίες που θέλουν να ξεκινήσουν εμπορική πορεία στην αγορά των ΗΠΑ από το 2019. Αλλά με τέτοιο όνομα ακόμη και οι ίδιοι οι Κινέζοι γνωρίζουν πως δεν έχουν μέλλον στην δεύτερη μεγαλύτερη αγορά νέων αυτοκινήτων παγκοσμίως, και έτσι βρίσκονται στην αναζήτηση ενός νέου ονόματος, που θα είναι εύηχο στα μάτια του αμερικάνικου κοινού.

H Trumpchi ανήκει στην Guangzhou Automotive Group (GAC Group), με το όνομα στα κινέζικα να μεταφράζεται ως “Θρυλικός” αλλά στην Αμερική δεν σημαίνει τίποτα απολύτως, εκτός από το γεγονός πως τα πρώτα 5 γράμματα σχηματίζουν το επίθετο του νέου προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump. Ο πρόεδρος του GAC Group, Feng Xingya, από το περιθώριο της έκθεσης της Σαγκάη δήλωσε πως στην αρχή σκέφτηκαν πως το όνομα Trumpchi ίσως είναι πλέον το κατάλληλο για την αγορά των ΗΠΑ, αλλά όπως είπε, με το επίπεδο της αντιπολίτευσης κατά του Trump να είναι υψηλό, θεώρησαν πως το όνομα πρέπει να αλλάξει, ενώ ο Zhang Fan, ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας συμπλήρωσε:

Είδαμε πως οι άνθρωποι γελούσαν με το όνομα μέσα από φωτογραφίες που ανεβάσαμε στο Facebook και σε άλλους διαδικτυακούς τόπους. Όταν διαβάσαμε όλα τα σχόλια, συνειδητοποιήσαμε ότι ίσως το όνομα Trumpchi να μην είναι πολύ θετικό για την προβολής της μάρκας στις ΗΠΑ.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...