Το Audi Lunar Quattro θα εμφανιστεί στη νέα ταινία Alien: Covenant

Σχετικά άρθρα

Σε δύο εβδομάδες θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες η νέα ταινία Alien: Covenant, του Ridley Scott, και σε αυτή θα κάνει την εμφάνιση του το Audi Lunar Quattro. Αυτό είναι το τετρακίνητο όχημα που εξελίσσει η Audi, σε συνεργασία με την ομάδα Γερμανών μηχανικών “Part-Time Scientists”, και θα είναι ικανό να κινηθεί στο φεγγάρι.

Το όχημα είναι κατασκευασμένο κυρίως από αλουμίνιο, εκτυπωμένο από 3D εκτυπωτές. Διαθέτει τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες, με τον καθένα να κινεί τον κάθε τροχό. Η ενέργεια συλλέγεται από το ρυθμιζόμενο φωτοβολταϊκό και αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων-λιθίου, με την θεωρητική του ταχύτητα να είναι τα 3,6 χλμ/ώρα. Οι δύο στερεοσκοπικές κάμερες και οι δύο επιστημονικές κάμερες θα μπορούν να εξετάζουν όλα τα υλικά που θα βρίσκει το όχημα στην επιφάνεια του φεγγαριού. Το βάρος του έχει μειωθεί κατά 8 κιλά από το αρχικό πρωτότυπο, με αυτό πλέον να αγγίζει τα 30 κιλά.

Η Audi, προτού στείλει στη Σελήνη το αυτόνομο όχημα της, θα δοκιμάσει δύο πανομοιότυπα οχήματα στους αφιλόξενους αμμόλοφους της Μέσης Ανατολής, με το ταξίδι να πραγματοποιείται στα τέλη του 2017 με πύραυλο της SpaceFlight Industries, με το όχημα, αφού ταξιδέψει 384.000 χλμ, θα προσεληνιαστεί στη περιοχή κοντά σε αυτή του Apollo 17, το οποίο σύμφωνα με την ιστορία, ήταν αυτό που πήγε τον άνθρωπο στο φεγγάρι.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...