Ο Elon Musk, στο περιθώριο του TED Talk στο Βανκούβερ του Καναδά, έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία του φορτηγού που ετοιμάζει η Tesla.

Το φορτηγό, όπως διακρίνεται από τη φωτογραφία έχει κάθετα LED φωτιστικά σώματα και αεροδυναμικό σώμα χωρίς πλαϊνούς καθρέπτες, με τον Musk να λέει πως θα έχει μεγαλύτερη ροπή από οποιοδήποτε πετρελαιοκίνητο φορτηγό, ενώ παράλληλα θα είναι “ευέλικτο σαν ένα σπορ αυτοκίνητο”.

Η παρουσίαση του θα γίνει τον Σεπτέμβριο, με το φορτηγό να είναι μέρος του Tesla Masterplan Part 2. Η Tesla πιστεύει πως το φορτηγό της “θα παραδώσει μια σημαντική μείωση στο κόστος μεταφορών εμπορευμάτων, αυξάνοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια, ενώ θα είναι πραγματικά διασκεδαστικό στη λειτουργία του.

Τέλος ο Musk μίλησε και για την αυτόνομη οδήγηση των μοντέλων της Tesla, λέγοντας πως από τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, θα μπορούν οι ιδιοκτήτες των Model S και Model X να πηγαίνουν από τη Καλιφόρνια στη Νέα Υόρκη χωρίς να χρειάζεται να έχουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου τους καθ’όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

 • thibet

  Ότι πιο καινοτόμο! ΠΡαγματικα αλλάζει το τοπίο η Τεσλα

 • καλα οι ρπες του θα ειναι στο θεο !!!!
  τωρα αυτο που λεει οτι θα ειναι ευελικτο σαν supercar…πραγματικα θα ηθελα να το δω και στην πραξη !!!
  παντως σαν σκεψη…..ενας αδειος τρακτορας χαλαρα παει στα 120+χλ/ω…οποτε εδω…σαν ηλεκτρικο…αν υπαρχει και μια ”sport” παραμετρος στον εγκεφαλο χαλαρα θα μπορει να εχει και μια τετοια χρηση να το πω…….
  οπως βεβαια θα ηθελα να δω πως το ”autopilot” θα συμπεριφερθει με φορτιο !!!

  οι επαγγελματικες μεταφορες σιγουρα θα αλλαξουν στο μελλον προς το θετικο !!!!!

 • George Droulas

  Σε επίπεδο μεγάλου σεντάν η tesla έχει επιτύχει μείωση κόστους “καυσίμου” σε επίπεδα 70%. Αν αυτό το καταφέρει και στα φορτηγά τότε θα διαλύσει τον ανταγωνισμό.

  Πιο συγκεκριμένα: Αν υπολογίσουμε ότι ένα μέσο φορτηγό οδηγεί κατά μέσο όρο 10 ώρες με μέση ταχύτητα 80 χλμ/ω, τότε διανύει το χρόνο περίπου 292.000 χλμ. Αν δεχτούμε κατανάλωση στα 35 λίτρα τα 100 χλμ, τότε η ετήσια κατανάλωση φτάνει τα 102.200 λίτρα. Με μέσο κόστος diesel Ελλάδας στα 1,2 ευρώ, μιλάμε για περίπου 122.000 ευρώ κόστος καυσίμου τον χρόνο. Αν πετύχεις 70% μείωση τότε εξοικονομείς περίπου 85.000 ευρώ τον χρόνο. Ακόμα και αν χρειάζεται αλλαγή μπαταριών κάθε 4 χρόνια με κόστος ακόμα και 100.000 ευρώ, τότε η ετήσια εξοικονόμηση φτάνει τα 60.000 ευρώ.

  Σήμερα ένα φορτηγό πουλιέται 70.000 ευρώ. Η tesla θα το πουλάει 250.000 ευρώ. Σε τρία χρόνια θα έχεις κάνει απόσβεση την διαφορά στην τιμή και σε 4 χρόνια θα έχεις κάνει απόσβεση ολόκληρο το φορτηγό και θα του έχεις αγοράσει και καινούριες μπαταρίες.