Ο Elon Musk, στο περιθώριο του TED Talk στο Βανκούβερ του Καναδά, έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία του φορτηγού που ετοιμάζει η Tesla.

Το φορτηγό, όπως διακρίνεται από τη φωτογραφία έχει κάθετα LED φωτιστικά σώματα και αεροδυναμικό σώμα χωρίς πλαϊνούς καθρέπτες, με τον Musk να λέει πως θα έχει μεγαλύτερη ροπή από οποιοδήποτε πετρελαιοκίνητο φορτηγό, ενώ παράλληλα θα είναι “ευέλικτο σαν ένα σπορ αυτοκίνητο”.

Η παρουσίαση του θα γίνει τον Σεπτέμβριο, με το φορτηγό να είναι μέρος του Tesla Masterplan Part 2. Η Tesla πιστεύει πως το φορτηγό της “θα παραδώσει μια σημαντική μείωση στο κόστος μεταφορών εμπορευμάτων, αυξάνοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια, ενώ θα είναι πραγματικά διασκεδαστικό στη λειτουργία του.

Τέλος ο Musk μίλησε και για την αυτόνομη οδήγηση των μοντέλων της Tesla, λέγοντας πως από τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, θα μπορούν οι ιδιοκτήτες των Model S και Model X να πηγαίνουν από τη Καλιφόρνια στη Νέα Υόρκη χωρίς να χρειάζεται να έχουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου τους καθ’όλη τη διάρκεια της διαδρομής.