Καθυστερούν οι αναβαθμίσεις για τη Renault λόγω αξιοπιστίας

Σχετικά άρθρα

Όσο κι αν η FIA (μαζί με τον Sergio Perez) θέλει να πιστεύει πως η Renault βρίσκεται πλέον στο επίπεδο των Mercedes και Ferrari, η Red Bull Racing και η γαλλική εταιρεία έχουν διαφορετική άποψη. Η διαφορά στις κατατακτήριες της Ρωσίας ήταν 1,7 δευτερόλεπτα, κάτι που σίγουρα δεν οφείλεται μόνο στο σασί της RB13. Ο R.E.17 δεν είναι ακόμα τόσο δυνατός για να προσθέσει ανταγωνιστικότητα στις ομάδες των Γάλλων, με τη Renault να εργάζεται πάνω στην αύξηση της απόδοσης.

Κι ενώ μια νέα έκδοση του power unit ήταν αρχικά προγραμματισμένη για το Καναδικό Grand Prix (9-11 Ιουνίου), τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Renault με την αξιοπιστία έχουν σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσουν τις αναβαθμίσεις. Πλέον, όπως δηλώνει ο Αγωνιστικός Διευθυντής των Γάλλων, Cyril Abiteboul, η αναβάθμιση αυτή θα καθυστερήσει, ελπίζοντας πως αυτή θα είναι έτοιμη πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Θέλουμε να το κάνουμε πριν από την καλοκαιρινή διακοπή. Θέλουμε να το κρατήσουμε μαζί με την ολοκλήρωση του power unit, και θέλουμε να το κάνουμε αυτό με το power unit που θα έχει το νούμερο τρία.  Υπάρχει ακόμα δουλειά που γίνεται. Αντιμετωπίζουμε μερικούς περιορισμούς, αλλά πιστεύουμε ότι το concept που αναπτύξαμε φέτος είναι το σωστό. Υπάρχει καινοτομία στα σχέδιά μας, όπως και απόδοση.

Ο Γάλλος έχει δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν πως πρωταρχικό ζήτημα για τους μηχανικούς είναι η αξιοπιστία, γι’ αυτό κι εργάζονται τώρα πάνω στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν εμφανιστεί. Όταν, όμως, αυτά διευθετηθούν, τότε ο διακόπτης θα γυρίσει στην απόδοση, έχοντας σχέδια για μείωση της διαφοράς από την κορυφή.

Αυτό που πρέπει να θέσουμε υπό έλεγχο είναι η αξιοπιστία, το έχω πει πολλές φορές αυτό. Ξέρουμε ότι υπάρχει κάποια αστάθεια στο σύστημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Είναι πραγματική στην πίστα και στο δυναμόμετρο. Και αυτή είναι η πραγματική δυσκολία με την αξιοπιστία.

Είναι το ίδιο και με τα προβλήματα της Honda, που σε πληγώνουν στο αναπτυξιακό πρόγραμμα, και αυτό είναι που πληγώνει κι εμάς. Θα πρέπει να το διαχειριστούμε αυτό. Δε μειώνω τι φιλοδοξία μου, ώστε να δούμε τη διαφορά από τις Mercedes και Ferrari να μειώνεται. Δε λέω ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο τώρα, αλλά έχουμε ένα σχέδιο γι’ αυτό.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...