Rolls Royce drift car, μόνο για 120.000 ευρώ!

Σχετικά άρθρα

Οι Rolls Royce είναι κάπως περίεργα αυτοκίνητα, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των αυτοκινήτων, έστω και ακριβών, είναι φτιαγμένα για τους πίσω επιβάτες, αφού στο τιμόνι υπάρχει συνήθως σοφέρ και πίσω φέρουν συνήθως υψηλά ιστάμενα πρόσωπα. Δεν λέω πως είναι αγγαρεία να οδηγείς μια Rolls Royce, απεναντίας μάλιστα (από όσα ακούω) η οδήγησή της είναι εξαιρετικά βελούδινη. Υπάρχουν όμως κι αυτοί που θέλουν λίγο περισσότερο δράμα και αδρεναλίνη από το αμάξι τους, που θέλουν να κλειδώνουν το τιμόνι ανάποδα και να στρίβουν με το δεξί πεντάλ, να κάνουν drift, ακόμη κι αν είναι με Rolls Royce!

https://www.youtube.com/watch?v=S1Rpc8IUzvU

Το αυτοκίνητο ξεκίνησε σαν μια Silver Shadow II το 1979. Οι μετατροπές είναι αρκετές αλλά όχι τόσο εκτενείς όσο ίσως θα φαντάζεσαι, αφού το σαλόνι έχει διατηρηθεί. Έχει βέβαια σημαντικές αλλαγές, όπως τα bucket καθίσματα μπροστά και το κόκκινο δέρμα, αλλά την παράσταση στην καμπίνα, την κλέβει το fly off χειρόφρενο με το εταιρικό “πνεύμα της έκστασης”! Έτσι λέγεται η φτερωτή κυρία που κοσμεί το καπό των Rolls Royce Από την άλλη με 189 άλογα από 6,7 λίτρα δεν είναι και το πλέον εκστασιακό αυτοκίνητο, οπότε η συνδρομή του χειρόφρενου για να γυρίσει κρίνεται απαραίτητη. Η μόνη μετατροπή που έχει το μοτέρ είναι επαναπρογραμματισμός και αυτό το κάνει μοναδικό ανάμεσα στα drift cars. Το διαφορικό είναι κολλημένο και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έχει πειραχθεί ώστε να κρατάει τις ταχύτητες. Δεν θες να ανεβάσει ταχύτητα όταν προσπαθείς να διατηρήσεις την πρόσφυση σπασμένη. Τα λίγα άλογα και οι 2,5 τόνοι βάρους το κάνουν ήδη αρκετά δύσκολο. Επίσης έχει και ρυθμιζόμενη καθ’ύψος αερανάρτηση. Στο εξωτερικό, έφυγαν οι προφυλακτήρες και τοποθετήθηκαν “φρύδια” στους θόλους για να χωρέσουν οι φαρδύτεροι τροχοί. Το χρώμα είναι μαύρο ματ. Αν και έχουν υπάρξει αρκετές κιτς Rolls Royce νομίζω οι μαύρες ματ είναι αρκετά σπάνια επιλογή.

Αν ενδιαφέρεσαι λοιπόν να κάνεις αρχοντικό drift, η Λονδρέζικη Prindiville PLC την προσφέρει στην τιμή των 120 χιλιάδων ευρώ, τιμή αρκετά μεγαλύτερη απ’όσο κοστίζει να βρεις μια σε original κατάσταση. Βλέπεις οι τιμές των μεταχειρισμένων Rolls Royce είναι αρκετά χαμηλές αφού απευθύνονται σε ένα κοινό που σπάνια αγοράζει από δεύτερο χέρι. Επομένως τα 120 χιλιάρικα είναι μάλλον τσιμπημένη τιμή, αλλά το αυτοκίνητο είναι τόσο εκκεντρικό και ιδιαίτερο που μέχρι και το National Geographic αφιέρωσε επεισόδια σε αυτήν!

ΠηγήPrindiville

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...

Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό...