Ξεκάθαρη περίπτωση αγοράς για μελλοντική επένδυση από τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη, καθώς όπως διάβασες και στον τίτλο, από το 2015 -όπου του παραδόθηκε το αυτοκίνητο- δεν έχει διανύσει ούτε ένα χλμ.

Πιο συγκεκριμένα η άσπρη 9Porsche 918 Spyder εφοδιάζεται με το πακέτο Weissach, το οποίο όπως ξέρεις περιλαμβάνει πληθώρα ανθρακονημάτινων εξαρτημάτων και μερών. Από την οροφή, τους καθρέφτες και το πλαίσιο του παρμπρίζ, μέχρι την πίσω αεροτομή. Περιλαμβάνει κεραμικά ρουλεμάν, βίδες πλαισίου από τιτάνιο, ελαφρύτερο σύστημα πέδησης, σφυρήλατες ζάντες μαγνησίου 20 ιντσών εμπρός και 21 πίσω κ.ά. Μαζί με την μερική αφαίρεση ηχομόνωσης, οι αλλαγές αυτές έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση κατά 41 κιλά του βάρους της 918 Spyder. Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι περιορισμένες: λίγο περισσότερη alcantara και πιο σημαντικά, οι ζώνες 6 σημείων.

Από τα 918 που βγήκαν στην παραγωγή, σχεδόν το 25% εξ αυτών διέθεταν το παραπάνω πακέτο, κάτι που αυξάνει την αξία του αυτοκίνητου. Έτσι, παρότι η αντιπροσωπεία Alain Class Motors στο Dubai δεν αναφέρει την τιμή πώλησης, προσωπική εκτίμηση -και με βάσει όσες έχουν πουληθεί στο παρελθόν- είναι ότι θα αλλάξει χέρια με περίπου 2 εκατ. δολάρια.

Να θυμίσω ότι η ισχύς, παρέχεται από έναν V8 κινητήρα 4,6-λίτρων που συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες για συνολική ιπποδύναμη που φτάνει τα 887 άλογα και ροπή της τάξης των 1.280 Nm. Χάρη στις προαναφερθείσες αλλαγές και την άφθονη ισχύ του κινητήριου συνόλου, η 918 Spyder με το Weissach Package επιταχύνει στα 100 χλμ/ώρα από στάση σε μόλις 2,6 δευτερόλεπτα, στα 200 χλμ/ώρα από στάση σε 7,2 δευτερόλεπτα, και στα 300 χλμ/ώρα από στάση σε 19,9 δευτερόλεπτα.