Στα τέλη του 2015, πραγματοποιήθηκε η πανελλήνια παρουσίαση του Subaru Levorg, με την εισαγωγική εταιρία να το τιμολογεί τότε αρκετά καλά, καθώς το GT επίπεδο εξοπλισμού κόστιζε €33.400, και το GT-S από €36.900, με τις τιμές να συμπεριλαμβάνουν το μεταλλικό χρώμα.

Με την αλλαγή του φορολογικού συστήματος και καθορισμού της τελικής τιμής με διαφορετικά κριτήρια, από το καλοκαίρι του 2016, οι τιμές αυτές εκτοξεύτηκαν, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα οι αντίστοιχες εκδόσεις να κοστίζουν €38.190 και €46.500, με το σύστημα πλοήγησης στην δεύτερη να χρεώνεται επιπλέον €3.000.Οι απαγορευτικές αυτές τιμές ανάγκασαν την Πλειάδες Motors, της ελληνικής αντιπροσωπείας της Subaru να διαπραγματευτεί εκ νέου τις τιμές με το εργοστάσιο.

Έτσι, από την Δεύτερα (15/5) θα ισχύουν νέες τιμές, με την GT έκδοση να ξεκινάει από τα €36.900, ενώ η πλουσιότερη GT-S από €38.790. Προσθέτοντας στην τελευταία το σύστημα πλοήγησης, αλλάζει ο φορολογικός συντελεστής και χρεώνεται με φόρο πολυτελείας, γι’αυτό και η τελική τιμή φτάνει τα €47.900.

Με αφορμή τις νέες τιμές, η ελληνική εισαγωγική εταιρία έφερε για δοκιμή από Ιταλία ένα Levorg και ένα Outback (του οποίου και αυτού μειώθηκαν οι τιμές). Εμείς το πήραμε για δοκιμή, και από Δευτέρα θα διαβάσεις το αναλυτικό test drive.

Αναλυτικά τον τιμοκατάλογο για όλα τα μοντέλα της Subaru, μπορείς να δεις εδώ.