Η Mini έχει σταματήσει την παραγωγή των μη εμπορικών μοντέλων όπως το Coupe, Roadster και Paceman και εξετάζει πολύ προσεκτικά τα επόμενα βήματα της. Σύμφωνα με την εταιρεία δεν θα δούμε άλλα νέα μοντέλα στην γκάμα της παρά μόνο ένα νέο ηλεκτρικό όχημα που θα παρουσιαστεί το 2019. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα πρωτότυπα Superleggera και Rocketman είναι επισήμως νεκρά κι δεν πρόκειται να περάσουν στην παραγωγή.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα δύο αυτά μοντέλα θα ήταν δύσκολο να σημειώσουν υψηλές πωλήσεις και να φέρουν ανάλογα κέρδη στα ταμεία της εταιρείας. Η κατηγορία των roadster συρρικνώνεται διαρκώς οπότε θα είχε πολύ μικρά περιθώρια κέρδους. Επιπλέον το κόστος ανάπτυξης θα ήταν πολύ υψηλό και θα χρειάζονταν μια συνεργασία όπως έκανε η BMW με την Toyota για την ανάπτυξη της νέας Z4 που επίσης δεν σημειώνει μεγάλες πωλήσεις.

Όσον αφορά το Rocketman παρουσιάστηκε το 2012 και προορίζονταν για το βασικό μοντέλο της εταιρείας. Το πρωτότυπο ήταν πολύ κοντά σε διαστάσεις με το αρχικό Mini, αλλά η εταιρεία υποστηρίζει πως αυτό θα είναι ένα πολύ εξειδικευμένο μοντέλο χωρίς πολλές δυνατότητες ακόμα και αν μετατραπεί σε διθέσιο. Έτσι η Mini θα δώσει την προσοχή της στα υβριδικά plug-in οχήματα όπως το Countryman E, ενώ την τέταρτη γενιά του Cooper θα πρέπει να την περιμένουμε γύρω στο 2021.

 • gv

  το rocketman εκτος απο οτι να ναι ονομα ειχε προβλημα στις διαστασεις γιατι στα 3,4 μετρα που ηταν αν θυμαμαι καλα ηταν πολυ μεγαλο για να παιξει το ρολο του μικρου διθεσιου ανταγωνιστη του smart και γενικα παρατηρωντας το project smart απο επιχειρηματικης αποψης καταλαβαινουμε οτι θα ηταν νεκρο χωρις εταιρο τι renault..

  οσων αφορα το superleggera ειναι κριμα γιατι για μενα ειχε εξαιρετικη εμφανιση αλλα και τη μεταδοση της κινησης σε λαθος μερια,οποτε θα ξεκινουσε με μειονεκτημα σε μια κατηγορια που ετσι κι αλλιως εχει αρκετο ρισκο και μικρο περιθωριο κερδους..

 • Mika

  Κριμα, το Superleggera μ αρεσε προσωπικα…

 • xtra

  ειχαν δυο ευκαιριες να περισώσουν το ονομα και την αιγλη τους.