Εν αντιθέσει με τη FIA που αδυνατεί να κάνει πραγματικές αλλαγές για την βελτίωση της Formula 1, η Liberty Media δείχνει πολύ ζεστή στο θέμα αυτό. Η νέα ιδιοκτήτρια της Formula 1 γνωστοποίησε από την αρχή τις προθέσεις της, προσλαμβάνοντας τον Ross Brawn στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Formula 1 για το αγωνιστικό κομμάτι.

Το πρώην αφεντικό της Mercedes και της Ferrari εργάζεται πάνω σε μια νέα κατεύθυνση της Formula 1, ώστε να αυξηθεί το θέαμα και το ενδιαφέρον του κόσμου για το άθλημα. Από σήμερα, όμως, ο Βρετανός δε θα είναι μόνος του, αφού τα νέα αφεντικά προσέλαβαν τους Jason Somerville και Craig Wilson. Ο πρώτος είναι πρώην αεροδυναμιστής των Williams, Toyota και Lotus, και θα γίνει ο νέος επί κεφαλής της αεροδυναμικής, ενώ ο δεύτερος είναι πρώην μηχανικός των BAR, Honda, Brawn και Williams, και θα γίνει ο επί κεφαλής απόδοσης οχήματος.

Το τρίο των Brawn, Somerville και Wilson αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Liberty Media, ώστε να συμβάλουν στους κανονισμούς που θα ωφελήσουν το άθλημα, ενώ την ίδια ώρα θα συνεργαστούν με το αντίστοιχο τμήμα της FIA, προκειμένου οι ιδέες τους να οδηγήσουν σε βελτίωση της Formula 1. Τέλος, ο πρώην στρατηγικός αξιωματούχος των BAR, Honda, Brawn και Mercedes, Nigel Kerr, θα γίνει ο νέος Οικονομικός Διευθυντής από την 1η Αυγούστου.