Πλησιάζουν οι μέρες που θα διεξαχθεί για ακόμα μια χρονιά ο “εθνικός” μας αγώνας, καθώς την Παρασκευή 2 Ιουνίου, στις 18:30, θα έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά όλα τα πληρώματα κατά τη διάρκεια της εκκίνησης, που θα πραγματοποιηθεί στα προπύλαια της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, αν και το αγωνιστικό μέρος θα έχει ξεκινήσει ήδη από το πρωί της ίδιας μέρας, με τα ελεύθερα δοκιμαστικά (στις 08:30) και τη διεξαγωγή της κατατακτήριας ειδικής διαδρομής (στις 11:30), μεταξύ ΧΥΤΑ Λαμίας και ΒΙΠΕ.

Με έδρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη Λαμία και “πεδίο” ορισμένες αναγνωρισμένες στο παγκόσμιο στερέωμα ειδικές διαδρομές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, το φετινό SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί τον τρίτο γύρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (ERC) της FIA, τρίτο και τέταρτο αγώνα του πανελλήνιου πρωταθλήματος ράλλυ, καθώς και τρίτο του αντίστοιχου για Ιστορικά αυτοκίνητα (η πρώτη ημέρα).

Ο αγώνας, συγκριτικά με αυτόν του 2016, που άφησε απόλυτα ικανοποιημένα τα πληρώματα αλλά και τους παραδοσιακούς φίλους του Ράλλυ Ακρόπολις, σχεδιαστικά είναι πρακτικά ίδιος, πλην της μείωσης της ειδικής της Γραβιάς κατά 890 μ. από την αφετηρία της.

Έτσι, το πρώτο αγωνιστικό σκέλος, το Σάββατο 3 Ιουνίου, περιλαμβάνει τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές και ειδικότερα: τη Γραβιά, μήκους 24,81 χλμ. η οποία είναι το κλασικό Δροσοχώρι με αντίθετη φορά. Ακολουθεί η ειδική Άμφισσα, μήκους 14,29 χλμ., που είναι οι Καρούτες με ανηφορική κατεύθυνση, και τέλος το Παλαιοχώρι, μήκους 12,43 χλμ. που ξεκινάει από την έξοδο του ομώνυμου χωριού και καταλήγει στο Ελευθεροχώρι.

Η δεύτερη μέρα περιλαμβάνει επίσης τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, με πρώτη το Ελευθεροχώρι, μήκους 17,87 χλμ. και τη συνέχεια να δίνεται στο Ρεγκίνι, των 11,61 χλμ. με το χαρακτηριστικό πέρασμα από τα νερά στο 4ο χλμ. Στη συνέχεια τα πληρώματα θα οδηγηθούν στη μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα, τη μήκους 33,86 χλμ. Ελάτεια-Καρυά που μετά τα 10 πρώτα πασίγνωστα ανηφορικά χιλιόμετρα στρίβει αριστερά προς Ζέλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που η ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ) έχει δίπλα της, στη διοργάνωση αυτού του τόσο μεγάλου εγχειρήματος, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λαμιέων, όπως και τους Δήμους Αμφίκλειας-Ελάτειας, Δελφών, Δωρίδος και Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου.