Η Hyundai ανακοίνωσε μέσω ορισμένων teasers video πως η επίσημη παρουσίαση του Kona, του νέου της συμπαγούς crossover θα γίνει στις 13 του Ιούνη. Ήδη έχουμε δει τον σχεδιασμό του μοντέλου λόγω φωτογραφιών του μοντέλου χωρίς ίχνους καμουφλάζ, με την κορεατική εταιρία να τοποθετεί το Kona απέναντι από τα Nissan Juke, Renault Captur, Opel Mokka X και τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας, γι’αυτό και έχει εκκεντρικό σχεδιασμό, με δύο σειρές LED φωτιστικών σωμάτων, ενώ η μεγάλη εξάγωνη μάσκα παίζει κυρίαρχο ρόλο στο εμπρός μέρος.

Το όνομα του νέου συμπαγούς κορεάτικου crossover προέρχεται από την ομώνυμη περιοχή στο μεγάλο νησί της Χαβάης, με το αυτοκίνητο να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ώστε η κορεατική εταιρία να γίνει η μεγαλύτερη ασιατική αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη μέχρι το 2021, με την κυκλοφορία 30 νέων μοντέλων και παραγώγων.

Τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν κυκλοφορήσει, αλλά η Hyundai αναφέρει ότι το Kona θα έχει υπερυψωμένη θέση οδήγησης, ενώ προαιρετικά θα προσφέρεται και με σύστημα τετρακίνησης. Μηχανικά, η λογική θέλει το μοντέλο να δανείζεται την πλατφόρμα του i20, η οποία θα τροποποιηθεί καταλλήλως και κίνηση θα παίρνει από τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που συναντάμε στο i30.

Στο κοινό θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο, με την έναρξη της παραγωγής του ενδεχομένως να καθυστερεί λόγω μιας εργασιακής διαμάχης στο εργοστάσιο της εταιρείας, στο Ulsan της Νοτίου Κορέας.