Σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, το υπουργείο της έχει υπό επεξεργασία πρόταση για αλλαγές στον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, η πρόταση θέλει τα τέλη κυκλοφορίας να γίνουν αναλογικότερα, καθώς θα συνυπολογίζονται τα κυβικά και η παλαιότητα, ενώ γίνεται προσπάθεια να συμπεριληφθεί και η τιμή αγοράς, καθώς και κριτήρια όπως η ρύπανση.

Σε παλαιότερες δηλώσεις της, η κα Παπανάτσιου είχε δηλώσει πως στο “μικροσκόπιο” έχει μπει αλγόριθμος που θα λαμβάνει υπόψη τα εξής στοιχεία: παλαιότητα, αξία, εκπομπές ρύπων, κυβικά και από αυτά θα βγαίνει ένα πιο αναλογικό κόστος σε σχέση με σήμερα. Η κυρία Παπανάτσιου είπε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι “κάποιοι να πάρουν τις πινακίδες τους πίσω“, αναφερόμενη στα οχήματα που τα προηγούμενα χρόνια ακινητοποιήθηκαν λόγω του υψηλού κόστους. Συμπλήρωσε πως προσδοκία τους είναι ο νέος τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα, ώστε να ξέρει και η αγορά πώς θα κινηθεί σε σχέση με το αυτοκίνητο.